16. јул – Николић: Стратешки циљ Србије прикључење ЕУ

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић истакао је данас у разговору са делегацијом Европског парламента са Едвардом Куканом на челу да је стратешки циљ Србије што брже прикључење Европској унији, али и да пре тога Србију очекује још много посла.

Николић се, наводи се у саопштењу Прес службе председника, посебно осврнуо на потребу да се у Србији отклоне проблеми у правосуђу, отпочне беспоштедна борба против корупције и криминала и испитају све спорне приватизације из претходног периода, не само зато што то Европа тражи, већ пре свега зато што је то у интересу Србије.

Председник Србије је додао и да нема потребе да Србија чека да постане члан ЕУ да би се у њој успоставили европски стандарди, већ да очекује да нова Влада Србије на томе ради од првог дана свог мандата.

Кукан је током разговора изразио подршку настојању Србије да у што скоријем року добије датум отпочињања преговора о приступању ЕУ унији и поздравио настојања Србије да одржи континуитет своје политике према ЕУ.

Делегација Европског парламента (ЕП) за југоисточну Европу, коју предводи Едвард Кукан, борави данас у Београду.

Делегација ЕП за југоисточну Европу посетиће и Скупштину Србије и разговарати са посланицима, најављено је из републичког парламента.

Посланици ће, како се наводи, разговарати и са делегацијом Специјалног пододбора за организовани криминал, корупцију и прање новца Европског парламента, коју предводи председница Соња Алфано.

Састанак ће бити одржан у Дому Народне скупштине.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. … lepo “deklamovanje”.. ?! Ali, u Srbiji, uvek, nekako bude problema – i sa ‘strategijama’ i sa ‘ciljevima’ ?! Ipak, i kod ‘recitovanja’, treba covek da drzi neku – meru ?! Da mu ne bi ‘pripala muka’ ?!

  2. I šta posle, kada nas prime u Evropu, pošto mi nismo evropski narod i do sada smo živeli kao divljaci u odnosu na civilizovane Šiptare.I kada nam civilizovano ispostave račune za svoje usluge ko će da preuzme zaplenjenu imovinu od naših tajkuna? Odakle li se stvoriše ovi silni tajkuni, a sve rehabilitovani mafijaši kada nas brižni zapad toliko podržava i kontroliše? Kaže stara narodna poslovica: Zmiju gladi ispod nje se vadi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *