15. jul – Posle odluke USS internacionalizacija jedini put

NOVI SAD, 15. jula 2012. (Beta) – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će, nakon odluka Ustavnog suda Srbije kojom su osporene pojedine nadležnosti Vojvodine, započeti internacionalizacija vojvođanskog pitanja.

“Nedvosmisleno nam je poručeno da Vojvodina više ne može da izdaje ni pecaroške dozvole. I mi sad moramo da se branimo, a kako naša prava više ovde nema ko da zaštiti, internacionalizacija pitanja Vojvodine je neminovna”, rekao je Čanak u intervjuu za novosadski Dnevnik u nedelju.

Dodao je da se Vojvodina uzdala u politički sistem u Srbiji, ali se to uzdanje “očigledno razbilo o bahatost beogradskih vlastodržaca i njihovih poltrona”.

“Posle samo jednog i to nedovršenog kruga izbora, jer nova vlada još nije formirana, već se demontira sve što je mukotrpno nakapljavano 12 godina. E, to neće moći”, istakao je Čanak.

Prema njegovoj oceni, očigledno je da u Vojvodini “u velikoj većini” žive ljudi koji ne pristaju na zatiranje pokrajinskih specifičnosti.

Čanak je priče o vojvodjanskom separatizmu nazvao “budalaštinama”.

“Nema ovde separatizma, to su budalaštine, ali ja kao Srbin iz Vojvodine osećam svoju posebnost. A mi tražimo samo jednu elementarnu civilizacijsku tekovinu: pravo da odlučujemo o svojim resursima”, poručio je Čanak.

Prema njegovim rečima, Ustav Srbije iz 2006. godine je donet “na prevaru” i protivno volji građana Vojvodine.

2 komentara

  1. Dakle, ovaj ustaški izdanak je skinuo svoju “srpsku” masku! Srbija će završiti u građanskom ratu, ne pronađe li svoj opštepriznati svetski način za obračun sa kvislinzima i ratnim huškačima! Nema nade da se sačuva mir u Srbiji, nastavi li ološ da radi to što radi i nastavi li i nova vlada da gura “glavu u pesak”. Srbija je gotova i prestaće da postoji kao država, najkasnije do kraja decenije. Svako ko zamišlja da ćemo mi ratni veterani ponovo da krvarimo za nju kad je napadnu (a napašće je sigurno), dok je ovakav ološ zaštićen ko “beli medved” i sme da radi to što radi… nije normalan! Neću više da krvarim gaće, da bih “peglao” protivprirodni blud vlastodržaca sa našim krvnim neprijateljima. Ovde su svi izdajnici i kvislinzi čuvani ko “malo vode na dlanu”, dok smo mi dokazane patriote izbačeni iz opljačkanih firmi na ulicu i niko neće da nas zaposli jer smo matori. Za mene je Srbija postala maćeha i za nju više neću da prospem ni kap znoja, akamoli krvi sve dok se ne osvesti i ne počisti (ako treba ognjem i mačem) sav ovaj šljam, zbog kojeg se stidim što sam Srbin!

  2. ne bi trebalo ‘nasedati’ na cankovske tirade … Bolje je, da se oni, ciji su preci ziveli ‘ s preka’ a i svi ostali, podsete, kakve su bile 1848-1849. … i ko je ‘sredio stvari’ ?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *