15. јул – После одлуке УСС интернационализација једини пут

НОВИ САД, 15. јула 2012. (Бета) – Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да ће, након одлука Уставног суда Србије којом су оспорене поједине надлежности Војводине, започети интернационализација војвођанског питања.

“Недвосмислено нам је поручено да Војводина више не може да издаје ни пецарошке дозволе. И ми сад морамо да се бранимо, а како наша права више овде нема ко да заштити, интернационализација питања Војводине је неминовна”, рекао је Чанак у интервјуу за новосадски Дневник у недељу.

Додао је да се Војводина уздала у политички систем у Србији, али се то уздање “очигледно разбило о бахатост београдских властодржаца и њихових полтрона”.

“После само једног и то недовршеног круга избора, јер нова влада још није формирана, већ се демонтира све што је мукотрпно накапљавано 12 година. Е, то неће моћи”, истакао је Чанак.

Према његовој оцени, очигледно је да у Војводини “у великој већини” живе људи који не пристају на затирање покрајинских специфичности.

Чанак је приче о војводјанском сепаратизму назвао “будалаштинама”.

“Нема овде сепаратизма, то су будалаштине, али ја као Србин из Војводине осећам своју посебност. А ми тражимо само једну елементарну цивилизацијску тековину: право да одлучујемо о својим ресурсима”, поручио је Чанак.

Према његовим речима, Устав Србије из 2006. године је донет “на превару” и противно вољи грађана Војводине.

2 коментара

  1. Dakle, ovaj ustaški izdanak je skinuo svoju “srpsku” masku! Srbija će završiti u građanskom ratu, ne pronađe li svoj opštepriznati svetski način za obračun sa kvislinzima i ratnim huškačima! Nema nade da se sačuva mir u Srbiji, nastavi li ološ da radi to što radi i nastavi li i nova vlada da gura “glavu u pesak”. Srbija je gotova i prestaće da postoji kao država, najkasnije do kraja decenije. Svako ko zamišlja da ćemo mi ratni veterani ponovo da krvarimo za nju kad je napadnu (a napašće je sigurno), dok je ovakav ološ zaštićen ko “beli medved” i sme da radi to što radi… nije normalan! Neću više da krvarim gaće, da bih “peglao” protivprirodni blud vlastodržaca sa našim krvnim neprijateljima. Ovde su svi izdajnici i kvislinzi čuvani ko “malo vode na dlanu”, dok smo mi dokazane patriote izbačeni iz opljačkanih firmi na ulicu i niko neće da nas zaposli jer smo matori. Za mene je Srbija postala maćeha i za nju više neću da prospem ni kap znoja, akamoli krvi sve dok se ne osvesti i ne počisti (ako treba ognjem i mačem) sav ovaj šljam, zbog kojeg se stidim što sam Srbin!

  2. ne bi trebalo ‘nasedati’ na cankovske tirade … Bolje je, da se oni, ciji su preci ziveli ‘ s preka’ a i svi ostali, podsete, kakve su bile 1848-1849. … i ko je ‘sredio stvari’ ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *