10. jul – Ivanović: Otvaranje Kancelarije može podići tenzije

KOSOVSKA MITROVICA – Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da početak rada Administrativne kancelarije kosovske vlade u Mitrovici može samo dovesti do povećanja tenzija.

Ivanović je u izjavi Tanjugu ocenio da će početak rada Administrativne kancelarije samo pogoršati situaciju i da neće pomoći pronalaženju rešenja koje se, kako je rekao, mora naći kroz dijalog predstavnika Prištine i Beograda.

“Pogoršanje očekujem pre svega u smislu povećanja tenzija i mogućih konflikata Srba i Albanaca koji se budu kretali po Bošnjačkoj mahali u nameri da dođu do Kancelarije ili budu jednostavno u blizni te zgrade”, rekao je Ivanović.

On je izrazio bojazan da tenzije uvek kada je stanje napeto mogu da prerastu u nekakve incidente, što svakako nije potrebno.

Ivanović smatra da će srpska zajednica, koja je do sada uobičavala da administrativne poslove obavlja u UNMIK knacelariji, sada preći u srpsku administraciju gde će dobijati svu potrebnu dokumentaciju.

“To što ljudi dolaze na posao i rade to je potreba za poslom koja je ogromna i objektivno rečeno nema dovoljno radnih mesta za ovoliki broj nezaposlenih. Ali, mislim da početak rada ove kancelarije neće proizvesti nikakvo dejstvo na srpsko stanovništvo na severu, osim uznemirenja”, kazao je Ivanović.

U naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je počela sa radom Administrativna kancelarija Vlade Kosova.

Izvor: Tanjug, RTV

Jedan komentar

  1. Gos, Ivanoviću barem Vi iBorko nebi trebali govoriti o tenzijama.
    Vaš bivši gazda Tadić i onaj koji je pregovarao sa Šiptarima
    ostavio je zategnut konopac državi Srbiji dali će puknuti ili
    olabaviti zavisi od politike predsednika Nikolića i nove vlade.
    Vaši prijatelji u vidu dva Filipa rekli su šta Srbija mora uraditi, odsad sve je u rukama nove politike države Srbije dosta
    izdajstva gos, Ivanoviću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *