10. јул – Ивановић: Отварање Канцеларије може подићи тензије

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је данас да почетак рада Административне канцеларије косовске владе у Митровици може само довести до повећања тензија.

Ивановић је у изјави Танјугу оценио да ће почетак рада Административне канцеларије само погоршати ситуацију и да неће помоћи проналажењу решења које се, како је рекао, мора наћи кроз дијалог представника Приштине и Београда.

“Погоршање очекујем пре свега у смислу повећања тензија и могућих конфликата Срба и Албанаца који се буду кретали по Бошњачкој махали у намери да дођу до Канцеларије или буду једноставно у близни те зграде”, рекао је Ивановић.

Он је изразио бојазан да тензије увек када је стање напето могу да прерасту у некакве инциденте, што свакако није потребно.

Ивановић сматра да ће српска заједница, која је до сада уобичавала да административне послове обавља у УНМИК кнацеларији, сада прећи у српску администрацију где ће добијати сву потребну документацију.

“То што људи долазе на посао и раде то је потреба за послом која је огромна и објективно речено нема довољно радних места за оволики број незапослених. Али, мислим да почетак рада ове канцеларије неће произвести никакво дејство на српско становништво на северу, осим узнемирења”, казао је Ивановић.

У насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице данас је почела са радом Административна канцеларија Владе Косова.

Извор: Танјуг, РТВ

Један коментар

  1. Gos, Ivanoviću barem Vi iBorko nebi trebali govoriti o tenzijama.
    Vaš bivši gazda Tadić i onaj koji je pregovarao sa Šiptarima
    ostavio je zategnut konopac državi Srbiji dali će puknuti ili
    olabaviti zavisi od politike predsednika Nikolića i nove vlade.
    Vaši prijatelji u vidu dva Filipa rekli su šta Srbija mora uraditi, odsad sve je u rukama nove politike države Srbije dosta
    izdajstva gos, Ivanoviću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *