06. jul – SNS: Biće smena

BEOGRAD -Prioritet Srpske napredne stranke (SNS), ukoliko postane deo vlasti, biće da pojedini političari iz raznih ministarstava i preduzeća, koji svoj lični interes stavljaju ispred interesa građana i Srbije, budu smenjeni, izjavio je potpredsednik SNP Nebojša Stefanović.

Osim toga, ljudi čiji je radni učinak bio ravan nuli, a primali su dobru platu, više neće biti na tim pozicijama, poručio je Stefanović u razgovoru za “Danas”.

Agencije čije se nadležnosti dupliraju s drugim državnim organima i služe za partijsko zapošljavanje biće višak, ali to ne znači da ćemo ugroziti rad institucija, već ćemo sa grbače građana Srbije skinuti profesionalne primače plata, odgovorio je Stefanović na pitanje da li će nova vlada štednju započeti otpuštanjem državnih činovnika.

Stefanović je rekao da je “skandalozno da se smanjuju penzije kada više od 500.000 penzionera ima primanja manja od 12.000 dinara”. “Zbog svih državnih obaveza moramo nastaviti i razgovore sa MMF”, dodao je on.

Na pitanje kakav je plan SNS za prvih sto dana vlade, Stefanović je naveo da će “to biti projekti u kojima će građani dobijati, a politički privilegovane elite gubiti”.

Stefanović je kazao da broj resora u novoj vladi još nije definisan, ali da će buduća vlada svakako biti manja i funkcionalnija od prethodne. “Vrlo je verovatno da će imati 15 ministarstava. Pregovore smo bazirali pre svega na usklađivanju programskih ciljeva politike naših stranaka”, dodao je on navodeći da je u razgovorima o vladi akcenat stavljen na “ljude koji su najstručniji” a ne na “matematičke proračune”.

“Nijedno ministarstvo neće biti privatni i lični feud, a što se tiče SNS, uvek smo spremni da razgovaramo, ali nikada nećemo dozvoliti da budemo ponižavani zahtevima koje ne možemo da prihvatimo”, kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da se očekuje da će konstitutivna sednica Narodne skupštine i nova Vlada Srbije biti najkasnije do 24. jula i da je “to rok u kojem možemo postići dogovor”.

Na konstataciju “Danasa” da se, kako vreme odmiče, stiče utisak da će SNS ipak ući u koaliciju sa DS, Stefanović je rekao da “to zaista nije realno”.

Izvor: Tanjug, RTV

5 komentara

  1. Smena mora biti i u Bepgradu i u RIK zbog krađe glasova.

  2. a manje ‘price’ – uopste ne bi bilo ‘visak’ ?!

  3. ZNAJTE DA STE POD BUDNIM OKOM ONIH KOJI ČAKEJU DA ISPUNITE SVE ŠTO STE REKLI I OBEĆALI NAM. POSMATRAMO VAS NEPRESTANO.

  4. Smene? Ma dajte ljudi, o čemu vi to pričate? Smene? Sa dinkićem i dačićem kao premijerim? Ako dobijete neki upravni odbor, možete da pevate od sreće! Pružili ste “most preko provalije” za ove dve hohštaplerske organizacije, samo da bi se dočepali malo vlasti i da bi vučko-engleski potrčko, mogao sebe da vidi kao deo vlasti! Zar ste zbog ovoga “pravili ugovor sa đavolom”, kad ste uništavali SRS? Kako vidim, za koji mesec ćete podeliti sudbinu tih istih, kad se napokon “pogledamo oči u oči”, zbog bankrota. Budite sigurni da vam mi poniženi i opljačkani nećemo ovo oprostiti!

    • Najbolji ljudi…..Zaprepascen sam podatkom da, tamo gde Sutanovac divlja sa gradnjom na Vracaru,gradonacelnik Vracara je iz SNS-Vukanic. Zar tog kontraverznog “biznismena”-doktora ne treba malo smeniti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *