06. јул – СНС: Биће смена

БЕОГРАД -Приоритет Српске напредне странке (СНС), уколико постане део власти, биће да поједини политичари из разних министарстава и предузећа, који свој лични интерес стављају испред интереса грађана и Србије, буду смењени, изјавио је потпредседник СНП Небојша Стефановић.

Осим тога, људи чији је радни учинак био раван нули, а примали су добру плату, више неће бити на тим позицијама, поручио је Стефановић у разговору за “Данас”.

Агенције чије се надлежности дуплирају с другим државним органима и служе за партијско запошљавање биће вишак, али то не значи да ћемо угрозити рад институција, већ ћемо са грбаче грађана Србије скинути професионалне примаче плата, одговорио је Стефановић на питање да ли ће нова влада штедњу започети отпуштањем државних чиновника.

Стефановић је рекао да је “скандалозно да се смањују пензије када више од 500.000 пензионера има примања мања од 12.000 динара”. “Због свих државних обавеза морамо наставити и разговоре са ММФ”, додао је он.

На питање какав је план СНС за првих сто дана владе, Стефановић је навео да ће “то бити пројекти у којима ће грађани добијати, а политички привилеговане елите губити”.

Стефановић је казао да број ресора у новој влади још није дефинисан, али да ће будућа влада свакако бити мања и функционалнија од претходне. “Врло је вероватно да ће имати 15 министарстава. Преговоре смо базирали пре свега на усклађивању програмских циљева политике наших странака”, додао је он наводећи да је у разговорима о влади акценат стављен на “људе који су најстручнији” а не на “математичке прорачуне”.

“Ниједно министарство неће бити приватни и лични феуд, а што се тиче СНС, увек смо спремни да разговарамо, али никада нећемо дозволити да будемо понижавани захтевима које не можемо да прихватимо”, казао је Стефановић.

Стефановић је рекао да се очекује да ће конститутивна седница Народне скупштине и нова Влада Србије бити најкасније до 24. јула и да је “то рок у којем можемо постићи договор”.

На констатацију “Данаса” да се, како време одмиче, стиче утисак да ће СНС ипак ући у коалицију са ДС, Стефановић је рекао да “то заиста није реално”.

Извор: Танјуг, РТВ

5 коментара

  1. Smena mora biti i u Bepgradu i u RIK zbog krađe glasova.

  2. a manje ‘price’ – uopste ne bi bilo ‘visak’ ?!

  3. ZNAJTE DA STE POD BUDNIM OKOM ONIH KOJI ČAKEJU DA ISPUNITE SVE ŠTO STE REKLI I OBEĆALI NAM. POSMATRAMO VAS NEPRESTANO.

  4. Smene? Ma dajte ljudi, o čemu vi to pričate? Smene? Sa dinkićem i dačićem kao premijerim? Ako dobijete neki upravni odbor, možete da pevate od sreće! Pružili ste “most preko provalije” za ove dve hohštaplerske organizacije, samo da bi se dočepali malo vlasti i da bi vučko-engleski potrčko, mogao sebe da vidi kao deo vlasti! Zar ste zbog ovoga “pravili ugovor sa đavolom”, kad ste uništavali SRS? Kako vidim, za koji mesec ćete podeliti sudbinu tih istih, kad se napokon “pogledamo oči u oči”, zbog bankrota. Budite sigurni da vam mi poniženi i opljačkani nećemo ovo oprostiti!

    • Najbolji ljudi…..Zaprepascen sam podatkom da, tamo gde Sutanovac divlja sa gradnjom na Vracaru,gradonacelnik Vracara je iz SNS-Vukanic. Zar tog kontraverznog “biznismena”-doktora ne treba malo smeniti?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *