05. јул – Очекује се тројни састанак – СНС, СПС и УРС

БЕОГРАД – Политичке странке које учествују у разговорима о формирању нове владе завршиле су билетарне разговоре и сада се очекује тројни састанак представника коалиција око Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Уједињених региона Србије (УРС), речено је агенцији Бета.

У странкама које учествују у преговорима о новој влади није прецизирано када ће бити одржан тај тројни састанак.

Раније је најављено да ће будући партнери у влади направити детаљан коалициони споразум, а да ће координатор за израду тог споразума бити вршилац дужности председника СНС-а Александар Вучић.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић казала је  агенцији Бета да разговори о новој влади иду “уобичајеним током”.

“Закључујем да ће се почетком идуће седмице знати када ће бити настављена конститутивна седница парламента на којој ћемо бирати председника и потпредседнике Скупштине”, казала је Ђукић Дејановићева.

Она је казала да очекује да ће наставак седнице бити идуће седмице, како је раније најавио и председник СПС Ивица Дачић.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Sramotno je što Amerika radi Srbiji vrši pritisak na Nikolića da u vladu uđu njihovi igrači Tadić i Jovanović za koje je jasno narod Srbije rekao da ih više ne žele gledati niti u jednoj vladi. Zašto je narod Srbije glasao ako ameri postavljaju vladu u Srbiji bez priznavanja volje njenih građana ? ? ? Sad se treba javiti Moskva i pozvati na nemešanje Amerike u unutarnje stvari Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *