05. jul – Jeremić optužio Đilasa da se bori za vlast u DS

BEOGRAD – Funkcioner Demokratske stranke Vuk Jeremić optužio je u sredu svog stranačkog kolegu Dragana Đilasa da je iznošenjem lažnih navoda o troškovima Jeremićevog rada u Njujorku na čelu Generalne skupštine UN počeo borbu za prevlast u Demokratskoj stranci.

“Stvari treba nazvati pravim imenom. Ovo je demagoški ispad i to je prvi pucanj u nečemu što će se okončati u borbi za budućnost i dušu Demokratske stranke”, rekao je Jeremić Prvoj televiziji upitan o svom odnosu sa zamenikom predsednika demokrata i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Jeremić tvrdi da u Đilasovom napadu na njega ima i, kako je naveo, elemenata lične frustracije i ličnog animoziteta, kao i “srpskog prokletstva da se oprašta sve osim uspeha”.

“Neki mediji su pisali da će predsedavanje Generalnom skupštinom UN Srbiju koštati sedam i po miliona evra! Čak i da je to tačno to bi značilo da bi narednih 60 godina Srbija mogla da predsedava UN za cenu mosta preko Ade, da naglasim, bez pristupnih saobraćajnica”, rekao je Jeremić govoreći da ta suma od sedam i po miliona evra nije tačna.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je danas sramotnom odluku Vlade Srbije da odobri sedam miliona dolara za finansiranje troškova Vuka Jeremića tokom predsedavanja Generalnom skupštinom UN u Njujorku.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *