05. јул – Јеремић оптужио Ђиласа да се бори за власт у ДС

БЕОГРАД – Функционер Демократске странке Вук Јеремић оптужио је у среду свог страначког колегу Драгана Ђиласа да је изношењем лажних навода о трошковима Јеремићевог рада у Њујорку на челу Генералне скупштине УН почео борбу за превласт у Демократској странци.

“Ствари треба назвати правим именом. Ово је демагошки испад и то је први пуцањ у нечему што ће се окончати у борби за будућност и душу Демократске странке”, рекао је Јеремић Првој телевизији упитан о свом односу са замеником председника демократа и градоначелником Београда Драганом Ђиласом.

Јеремић тврди да у Ђиласовом нападу на њега има и, како је навео, елемената личне фрустрације и личног анимозитета, као и “српског проклетства да се опрашта све осим успеха”.

“Неки медији су писали да ће председавање Генералном скупштином УН Србију коштати седам и по милиона евра! Чак и да је то тачно то би значило да би наредних 60 година Србија могла да председава УН за цену моста преко Аде, да нагласим, без приступних саобраћајница”, рекао је Јеремић говорећи да та сума од седам и по милиона евра није тачна.

Заменик председника Демократске странке Драган Ђилас оценио је данас срамотном одлуку Владе Србије да одобри седам милиона долара за финансирање трошкова Вука Јеремића током председавања Генералном скупштином УН у Њујорку.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *