02. јул – НС :Динкић да се не бави кадровским решењима

БЕОГРАД – Нова Србија (НС) очекује да мандатар будуће владе Ивица Дачић састави кабинет који ће што пре преузети одговорност за тешку ситуацију у којој се Србија налази, али не и да лидер УРС Млађан Динкић одређује персонална решења, односно ко ће бити министар којег ресора, саопштено је данас из НС.

“С обзиром на то да се Нова Србија о свим питањима за будућу владу договара са коалиционим партнером СНС, право је питање по чијем налогу се Млађан Динкић бави кадровским решењима у будућој влади и чији је интерес да министар пољопривреде буде неко други, а не Велимир Илић”, пише у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су за ту странку програм и принципи нове владе важнији од било ког персоналног решења, а то да ли ће председник НС Велимир Илић бити министар пољопривреде, неког другог министарства или уопште не, нема право да одређује Динкић као председник УРС, већ једино мандатар Дачић.

Лидер Уједињени региона Србије Млађан Динкић написао је на свом налогу на Твитеру на председник Нове Србије Велимир Илић неће бити министар пољопривреде у новој влади.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Prvo, URS (G17+) ima obavezu da gradjanima obrazlozi: zasto je Srbija od 2000.g. ostala bez industrije i poljoprivrede; zasto je G17+ bio zagovornik uvodjenja najnizeg i najbrutalnijeg nivoa kapitalizma u Srbiji; zasto je obmanula narod sa akcijama od 1000 evra; gde su “nestale” milijarde evra uoci dolaska DOS-a i milijarde evra od 2000.g. do sada; koji clanovi su bili losi drzavni menadzeri i menadzeri javnih preduzeca. Drugo, da li je “ocistila svoje dvoriste” od losih clanova partije. Trece, da upoznaju gradjane sa programom izlaska iz ovog kolapsa, sa tim da se omoguci da i narod predlozi odredjene mere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *