09. jun – Vučić: Nikolićev izbor doprineo izboru Jeremića

BEOGRAD – Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da ta stranka smatra da je pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji doprinela izboru šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića na tako značajno mesto kao što je predsedavajući Generalne skupštine UN.

On je rekao i da je posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika države jasno da Srbija uživa veći ugled na svim meridijanima i da je dobro da je Nikolićeva pobeda doprinela izboru Jeremića na tu značajnu funkciju u UN. “Uvereni smo da će Srbija u budućnosti umesti da koristi svoje prednosti sarađujući, razgovarajući i razmišljajući o svojoj budućnosti u EU, ali i sa svim drugim zemljama” rekao je Vučić Tanjugu.

On je dodao da je uveren da će Srbija na taj način umeti da iskoristi svoje prednosti sa zemljama svih meridijana i kontinenata, od onih iz američkog, azijskog, ali i afričkog kontinenta “koji su nam i ovoga puta pokazali da su prijatelji Srbije”.

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić predsedavaće u narednih godinu dana Generalnom skupštinom UN.

Od 193 zemlje članice UN, za Jeremića je danas na Ist riveru glasalo njih 99, dok je njegovog protivkandidata, litvanskog ambasadora u UN Dalijusa Čekulisa, podržalo 85 zemalja.

Predsedavanje Generalnom skupštinom UN u Jeremićevom mandatu će trajati od septembra 2012. do septembra 2013. godine.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. ma to nema nikakve veze mali im je vec jako poznat zato su ga i hteli nikolicev mandat nema veze sa tim

  2. Članak je potpuno besmnislen i pravi je primer klasičnog srpskog uvlačenja upravo inaugurisanom Kalifu. Kakva je razlika između poznatog Srbomrzačkog dnevnog lista “blic” i Vas, kada objavljujete ovakve, besmilene, tekstove. I to još od “svetski poznate” novinske agencije “tanjug-tačno” koja je neposredno pred izbore dobiola novčanu “apanažu” vrednosti od 30-ak miliona dinara na ime “obkekltivnog praćenja izbora”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *