09. јун – Вучић: Николићев избор допринео избору Јеремића

БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да та странка сматра да је победа Томислава Николића на председничким изборима у Србији допринела избору шефа српске дипломатије Вука Јеремића на тако значајно место као што је председавајући Генералне скупштине УН.

Он је рекао и да је после избора Томислава Николића за председника државе јасно да Србија ужива већи углед на свим меридијанима и да је добро да је Николићева победа допринела избору Јеремића на ту значајну функцију у УН. “Уверени смо да ће Србија у будућности умести да користи своје предности сарађујући, разговарајући и размишљајући о својој будућности у ЕУ, али и са свим другим земљама” рекао је Вучић Тањугу.

Он је додао да је уверен да ће Србија на тај начин умети да искористи своје предности са земљама свих меридијана и континената, од оних из америчког, азијског, али и афричког континента “који су нам и овога пута показали да су пријатељи Србије”.

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић председаваће у наредних годину дана Генералном скупштином УН.

Од 193 земље чланице УН, за Јеремића је данас на Ист риверу гласало њих 99, док је његовог противкандидата, литванског амбасадора у УН Далијуса Чекулиса, подржало 85 земаља.

Председавање Генералном скупштином УН у Јеремићевом мандату ће трајати од септембра 2012. до септембра 2013. године.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. ma to nema nikakve veze mali im je vec jako poznat zato su ga i hteli nikolicev mandat nema veze sa tim

  2. Чланак је потпуно бесмнислен и прави је пример класичног српског увлачења управо инаугурисаном Калифу. Каква је разлика између познатог Србомрзачког дневног листа “блиц” и Вас, када објављујете овакве, бесмилене, текстове. И то још од “светски познате” новинске агенције “танјуг-тачно” која је непосредно пред изборе добиола новчану “апанажу” вредности од 30-ак милиона динара на име “обкеклтивног праћења избора”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *