„Печат“ открива: 261.000 непостојећих гласова

Пише Никола Врзић

Постоје веома озбиљне индиције да је власт припремала тешку изборну пљачку. Преко четврт милиона гласова. Прецизно: 261.000 непостојећих гласова. У намеравану подвалу је, ако исправно тумачимо сигнале и информације којима располажемо, укључен и ОЕБС, у склопу договора с нашим властима о организацији парламентарних и председничких избора на Косову и Метохији.
Први сигнал за узбуну је Јединствени бирачки списак, по којем ове године у Србији има 7.026.579 регистрованих гласача; пре четири године, 2008, било их је скоро 280.000 мање – 6.749.688. Одакле толико више бирача – преко четврт милиона више – кад су резултати прошлогодишњег пописа дали сасвим супротну слику? „Све нас је мање“, јављао је и РТС, појашњавајући да Србија данас има 200.000 становника мање него 2001. године. А сада, одједном, четврт милиона гласача више, на новом Јединственом бирачком списку. У његовој је изради, иначе, осим надлежног Министарства за државну управу (и људска и мањинска права и локалну самоуправу) учествовала и овдашња невладина организација ЦеСид, међу чијим финансијерима су и Сорошев „Фонд за отворено друштво“, „Фонд браће Рокфелер“, „Национална задужбина за демократију“ и „Фридом хаус“, две организације које и у САД-у интелектуалци попут Ноама Чомског доводе у везу са Централном обавештајном агенцијом (ЦИА)…
Та огромна, и ничим објашњива разлика у бирачким списковима 2008. и 2012, како сазнајемо, настала је зато што је бирачки списак допуњен списком МУП-а Србије са Косова још из 1996. године, на којем је 261.000 имена! Шиптарских имена. Имена непостојећих гласача из Качаника, Дечана… косовских варошица у које српска нога није крочила поодавно. И толико је више гласачких листића и одштампано, на основу Јединственог бирачког списка.
И отуда онај, иначе тешко објашњиви договор са ОЕБС-ом о организацији избора на Космету, по којем гласови не смеју да се броје непосредно на бирачким местима, већ ће се кутије, уз помоћ ОЕБС-а (такође на списку ЦеСид-ових финансијера) и ЕУЛЕКС-а (и Европска комисија финансира ЦеСид), пребацивати у Рашку, да тамо преброје гласове. Шта би их спречило – мислимо на ОЕБС и ЕУЛЕКС – да током транспорта, успут, у камионе упадне још неколицина уредно запечаћених кутија са гласовима, који ће онда бити пребројани у Рашкој? Убацивање 261.000 гласова, разуме се, било би далеко теже, практично немогуће, када би се гласови бројали на самом бирачком месту, уосталом као и свуда у Србији. Зато је и пружено несувисло објашњење да ће се кутије с листићима транспортовати у Рашку на бројање зато што је тако безбедније; па, ако је безбедно дванаесточасовно гласање, зашто не би било безбедно још петнаестак минута, колико је потребно за пребројавање гласова?
Овај паклени наум да се покраду српски избори, срећом, изгледа да је осујећен. Како сазнајемо, на седници Републичке изборне комисије, одржаној у уторак увече када завршавамо овај број „Печата“, донет је закључак да се запечате кутије са 261.000 „сувишних“ гласова, гласова које су – у то сумњамо са јаким разлогом – намеравали да украду.
Реч је, при том, о значајном броју; 261.000 гласова за педесетак је хиљада преко цензуса са прошлих избора, још мало па резултат који је на тим изборима добио СПС са сателитима. Планирали су, дакле, да нам подвале читав један СПС! А да и не подсећамо да је, у другом кругу председничких избора 2008. године, Тадић победио Николића за мање од 110 хиљада гласова…  Постају ли, имајући све то у виду, још јаснији резултати тобожњих анкета, по којима ДС и СПС стоје јако добро? Не служе оне само у психолошком рату, да ободре малаксале присталице ДС-а и СПС-а, већ и да унапред оправдају изненађујуће добар резултат ових партија.
Постављају се, у вези са овим открићем, још макар два питања (само два, зато што нећемо сада о кривичној одговорности оних који су покушали да у Јединствени бирачки списак убаце преко четврт милиона непостојећих гласача). Прво, колико још има таквих, непостојећих бирача у Јединственом бирачком списку? Ако смо открили ових четврт милиона, шта нас спречава да посумњамо да их има још које нисмо открили? И друго, хоће ли власт – која ће сад свакако упасти у још већу панику, скраћена за сигурне гласове – прећи на план Б? Рецимо, да приликом транспорта у Рашку неке гласачке кутије нестану или их косовска полиција заплени, па избори у Србији не могу да се окончају законски, и уђемо у безвлашће које ће још жешће личити на диктатуру владајуће клике него досад…

16 коментара

 1. ne treba sumnjati da kvislinska vladajuca klika znajuci da ih posle VELIKE IZDAJE cekaju VELIKE zatvorske kazne, nece prezati ni od cega da ostane na vlasti jer ih jedino vlast spasava polaganja racuna za ono sto su uradili. Nazalost isto vazi i za njihove nalogodavce iz inostranstva. Spasiti nas moze samo VISOKA svest biraca kao prvo, da svojim glasovima do nogu potuku ove lazove i lopove iz vlasti a kao drugo, da se izbore za RIGOROZNO proveranje svakog izbornog listica.

 2. Светлост и топлина

  Са које год стране кренули – чека их ИСТО. Затворска ћелија.
  Нема шансе да је ИЗБЕГНУ. Исти тај запад који им је дао власт –
  послаће их ЛИЧНО у затворске ћелије,ако се народ побуни и буде
  одлучан у свом хтењу кога је изабрао да га води.Тада све мутне
  радње одлазе у ПРОПАСТ,као и њихова слобода.Смејање и радост
  приликом слања Милошевића у ХАГ на Видовдан 28.06.2001-е, и
  њих ће довести у ћелије…(свак има своје КОСОВО).Круг се и
  за њих полако затвара на КОСОВУ.

 3. ODAKLE OVOLIKO BIRACA KAD NEMA ONAKVOG GLASANJA U INOSTRANSTVU KAO STO JE BILO PROSLI PUT A I TADA SU KRALI NA IZBORIMA JER SU VRECU PUNU NEKORISCENIH LISTICA GRESKOM DONELI U MIP PA SE HITNO NOSILO DO IZBORNE KOMISIJE KOJA JE NARAVNO MOGLA DA ZAOKRUZUJE KOLIKO HOCE. OVAJ NAROD AKO DOZVOLI OVO ONDA NEKA TRPI OVE PA SLOBA JE BIO BEBA ZA NJIH A NJEGA SU SKLONILI POMOCU PISTALJKI I BAGERA STA NJIH CEKA

 4. Biracki spisak je, i pored pecacenja navedenih 261.000 biraca,
  bez prave kontrole i a biracko pravo “rastegljivo”.
  Ako biracko pravo imaju punoletni gradjani-drzavljani Srbije,
  na dan izbora, tada,
  1. Kako izbori mogu biti legalni bez drzavljana, kojima je
  onemoguceno glasanje na teritoruji KiM?
  – Pored fakticke okupacije i njenih posledica, “izuzecem”
  KiM se, i na ovaj nacin, vodi ka otcepljenju,
  2. Da li su izbeglice sa KiM, ukljucene u biracki spisak?
  – Da ili ne, vezano za 1., stavlja pod sumnju i spisak i
  izbore.
  3. Kakav je status izbeglica iz ostalih delova bivse YU?
  4. Kakav je status lica-gradjana sa dvojnim drzavljanstvom?
  5. Kakav je status gradjana na privremnom radu i boravku u
  inostranstvu?
  – Srbija nema ni pribliznu evidenciju o drzavljanima rasutim
  sirom Evrope i sveta (po mojoj proceni, vise od 10% biraca)
  6. Kako se zakonom, odlukama, … obezbedjuje pravo glasanja
  drzavlajnima Srije, obzirom na biralista van zemlje?
  7. Jedan deo/broj Licnih karata, gradjani, koji borave u inostran-
  stvu drze kod kuce, pa …?
  Verujem da su sve “nedorecenosti” takve-pravne prirode, pa
  zahtevaju odlaganje izbora, do obezbedjenja punog legitimiteta.
  Srboljub Savic

 5. Veoma me cudi da niko od cenjenih komentatora nije spomenuo osnovnu stvar.A to je da i za samo jedan ukraden glas,za makar pokusaj prevare moramo na ulicu da bandu zbacimo na jedini moguci nacin -Silom!Sila se i inace pokazala kao jedino efikasno sredstvo koje se u svetu postuje.Ovo je svakome ko ima i minimum pameti-od pocetka bilo jasno..Mi smo porobljena,ponizena,prevarena i opljackana zemlja,a zna se na koji se jedino moguci nacin-osvaja sloboda!Snage reda ce u svakom slucaju stati na stranu naroda.Sada je prilika,i ako je ne iskoristimo,nece nas vise biti!

 6. na kosovu i metohiji u opšini štrpce,nije upisan veliki broj birača,među kojima sam i ja kao i moja majka i dosta moje rodbine…o tome nije objavljeno u nijednoj novini….

 7. Ako su ovi rezulati tacni onda je ovo kraj. Laku noc Srbijo (posljednji neka ugasi svjetlo)!

 8. Pošto su srpski zatvori puni, šta mislite koga su oni glasali i kakva je manuplacija bila tamo….

 9. Tih 280.000 su mladi koji su u protekle 4 godine naupnili 18 godina.

 10. Srbija je zemlja apsurda i velike političke i osnovne nepismenosti a samim tim veliki deo njenih građana je podložan za sve vrste manipulacija i prevara.Najgora i najneuspešnija vlast otkad postoji ova država pokrala je ove izbore.Najčudnije u svemu tome da na to ne reaguju stranke opozicije.Za tu istu rabotu režim Slobodana Miloševića je na silu uklonjen sa vlasti, a nastavljači njegove politike prerušeni u novo Evropsko ruho podržavaju one koji su im predsednika na Vidovdan isporučili Haškom sudu i koji za sve ratove i zla i dalje krive Slobodana Miloševića.I vrabac na grani zna da su ratove 90-tih izazvale zapadne sile na čelu sa Amerikom i Vatikanom, a te ratove su pokrenule secesionističke bivše republike Slovenija, Hrvatska-koja je imala ustašku vlast na čelu sa franjom Tuđmanom koji su proterali 300 000 Srpskog naroda na očigled cele međunarodne zajednice uz asistenciju i savete penzionisanih Američkih generala.
  Toj ekipi se pridružio i poznati islamski fundamentalista Alija Izetbegović.Niko od njih nije optužen pred Haškim sudom a sva Srpska politička i vojna rukovodstva na čelu sa predsednicima Srpskih država su završili u Hagu i svi su osuđeni na najveće moguće kazne.Ouđeno je skoro stotinu što najviših srpskih zvaničnika što pojedinaca, a sa druge strane osuđena su dva muslimana i pet šest hrvata.
  Naše nove tzv.demokratske vlasti ne samo što su proglasile da je tzv.režim Slobodana Miloševića kriv za sve (verovatno će to ponavljati u sledećih dvadeset godina) Haškom sudu su isporučili sve koje je taj sud tražio.
  Navodno time je Srbija sa sebe skinula beleg krivca i pridonela tzv. pomirenju sa našim dojučerašnjim neprijateljima hrvatima i muslimanima koji su uvek bili protiv nas a na starni osvajačkih sila i fašističke Nemačke.To Srbiji navodno otvara širom vrata EU čiji članovi nećemo najverovatnije nikada ni postati jedino ako izdajnička vlast prizna Kosovo i Metohiju jer će to na kraju biti glavni uslov za eventualni ulazak u Eu.Da li je naš narod glup pa sve to ne vidi ili ga više i nije briga za braću na Kosovu i Metohiji ili je zaslepljen pričom o EU i boljim životom samo da se dokopamo članstva u EU.
  EU nikome ne daje ništa džabe već sve koje može iskorišćava pa će Srbija ako i postane član EU biti u četvrtom prstenu članica EU koja se za ništa neće pitati već će mo biti teritorija za skladištenje radioaktivnog otpada kao da nam nije dovoljno što su nam novi prijatelji tokom bombardovanja njihove fašističke vojne organizacije Nato pakta koristili osiromašeni uranijum.Ta vlast je potrebna Americi i EU da obavi do kraja svoje izdajničke rabote.Prvo da se završi zadatak kojim će se odreći Kosova i Metohije što je već i vidljivo.Drugi zadatak im je da od Srbije naprave koloniju navedenih sila.Taj posao je isto u toku i nije daleko vreme kada će i to biti realizovano. To vide svi oni koji razmišljaju svojom glavom.Apsurd je da neko ko je dobio 15% glasova sebe proglašava za Premijera i ponaša se kao lažni crnogorski car Šćepan mali.
  To nije moguće ni u jednoj državi zapadne Evrope u kojima je nemoguće da se desi da Premijer bude neko ko je dobio skoro duplo manje glasova od drugih kandidata.To se zove ucena i prekrajanje volje glasača.U Srbiji građani u stvari o ničem ne odlučuju pošto sa njihovim glasovima stranke rade što hoće tj.trguju i prave koalicije koje nemaju veze sa voljom građana.Muka mi je više od ovih režimskih analitičara koji nam nakon i pre svih izbora prodaju maglu i svoje veliko znanje i toboš nam objašnjavaju kakva će biti nova vlada, ko će je formirati i šta će toboš u sledećem mandatu biti njeni glavni zadatak.Muka mi je više i od ovih režimskih voditelja koji se ponašaju gotovo bezobrazno i otvoreno se svrstavaju na stranu onih koji su nas doveli na rub propasti.Sve što nisu uradili kada su trebali sada će navodno to uraditi.
  Srbija neće propasti jer je na sigurnom Evropskom putu.Šta znaju građani Srbije šta je Evropa kada 85% njih nije nikad ni izašla iz Srbije.Oni Evropu vide samo preko TV ekrana.
  Kad se sve sabere građane Srbije ne čeka ništa dobro čak šta više biće nam sve gore i gore.Po onoj narodnoj to što ste tražili to će te i dobiti.Kakav narod takva i vlast.Srbija je poharana, opljačkana,prezadužena, osiromašena, polugladna, nezaposlena,prevarena,opustošena,ostarela.Srbija je bolesnik koji boluje od velikog broja bolesti a ti glupi narode daj ponovo da je leče oni koji su je i doveli do svih tih bolesti.Jedino u Srbiji umire veliki broj mladih ljudi i sve više ljudi sebi oduzima život.Da li je to ono što treba da nam se dešava i sve prethodno nabrojano.Ako je to sve dobro onda nastavite istim putem pa dokle stigli.A stići će mo svi u još veće potonuće svake vrste od morala do nakaradnog sistema vrednosti i sve veće neizvesnosti iako nam je put u EU navodno izvestan.Nemam ja lično ništa protiv EU i ulaska Srbije u Eu ali ne na ovaj način i za veliku cenu koju će mo morati platiti.Videćemo još šta će se sve dešavati.Ćeraćemo se još što reče jedan od naših najvećih pesnika.

  • Srbo, hvala na ovom tekstu sve je tako kako ste izneli. I ja sam mislila da je srbski narod posle svega sto mu se desavalo konacno sazreo i da ce razumno birati svoju sudbinu. Na zalost to se nije dogodilo, zar bi onda bilo moguce da i pored nesumnjivo velikih izbornih manipulacija, Srbi dobrovoljno biraju u ovolikom broju one koji ce im konacno staviti omcu oko vrata. Da su na izborima do nogu potukli vladajucu “elitu”, manipulacije ne bi mnogo uticale na rezultat i Srbi bi poceli da se oslobadjaju svoga jarma. Ovako “ode mast u propast” sto bi rekao nas nekada veoma mudar narod. No izgleda od Srba ostase samo jajare. Sada je pred nama kao narodu samo opsta propast.
   Na zalost!!!

 11. Imamo sada istinu o nama. Beograđani daju podršku DS koji je
  zadužio i nerođenu decu, niko nezna pravo stanje unutrašnjeg i
  spoljnog duga. Ostali deo glasača u Srbiji je na neki način
  uravnoteženo dao glasove:Poziciji i opoziciji.Vlasto dršci
  zatvoriše javne medije za DVERI ne rekoše celo veće 6 MAja ni
  reči danas Pečat u vestima objavi komentar izbornog štaba DVERI
  gde vidimo po njihovim izjavama da su prešli 5% glasova za njih.
  I to je DS demokratija kuju propagira Mićunović.

 12. Ima puno nas koji nismo išli na glasanje jer ne vidimo promene.Nama treba PUtin za predsednika tako da je ovo velika propast za Srbiju.Na kraju će Merkelova uzeti sve u svoje ruke, iovako smo strani protektorat….

  • samo vas gledam

   Milijana duso, i ostalih 888888 milijana i a zasto niste izasli. Imali ste novu snagu na politickoj pozornici. DVERI! Niste a mogli ste. Da ste dali svoj glas sad bi Dveri imale 20% glasova i niko ih nebi mogao spreciti da Srbiju spasu od Nas a i Vas samih.

   Vas, koji niste izasli na glasanje smatram odgovornijim nego yedne preko vode prevedene glasace koji su dali glas lopovima.

 13. Kod nas južnjaka se kaže SAS MOTKU SU DOŠLI NA VLAST ,SAS MOTKU MOGU I MORAJU DA ODU .Kupovina glasova je bila masovna i smišljena pojava ,koja je iznenadila sve poštene ljude u Srbiji .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *