„Bauk islama“ hoda Evropom

Piše Zoran Milošević

Antiislamisti u Evropi već su počeli „borbu za svaku ulicu, svaku kuću“, kako bi sprečili dalju islamizaciju koja „Zapadu nameće svoje zakone i pravila“…

Prema istraživanjima Centra prognoziranja Salzburškog univerziteta, 53 odsto Austrijanaca smatra da će doći do sukoba između starosedelaca i imigranata, dok 45 odsto misli da će sukob započeti hrišćani i muslimani

Evropi je sve jača islamofobija zasnovana na živom neposrednom kontaktu Evropljana sa muslimanima, ali i veri da će muslimani uskoro postati većina. Prema istraživanjima Centra prognoziranja Salzburškog univerziteta, 53 odsto Austrijanaca smatra da će doći do sukoba između starosedelaca i imigranata, dok 45 odsto misli da će sukob započeti hrišćani i muslimani. Istraživanje je urađeno posle izjave ministra unutrašnjih poslova Joana Mikl-Lajtera, da je zabeleženo 580 slučajeva ksenofobije, rasizma, antisemitizma i islamofobije.

[restrictedarea]

PRAVO I OBAVEZA
Ni inače mirni Švajcarci nisu imuni na islamofobiju. Švajcarska novina „Le Matin“ je objavila intervju pod nazivom „Dan poštovanja Čarli Hebdo“, sa poznati ženevskim advokatom i nosiocem odlikovanja „Vitez Reda Legije časti“, 66-godišnjim Markom Bonom, čiji je efekat bio izuzetan. Naime, islamisti napadaju i parisku redakciju satirične novine „Čarli Hebdo“, koja je objavila karikaturu proroka Muhameda na kojoj on prekriva lice rukama govoreći: „Užas, kad vas vole ovakvi idioti“. Sledeći dan na redakciju „Čarli Hebdo“ bačen je „molotovljev koktel“, zbog čega je izbio požar. U intervjuu Bona kaže: „Islamofobija predstavlja ne samo pravo svakog od nas, već i našu obavezu!“ „Takođe“, ističe on, „Evropljani bi trebalo da se plaše islama, svaki dan, dan za danom, jer nameće Zapadu svoje zakone i pravila“. Pored toga, primećuje Bona, „u savremenom društvu kritika islama nije moguća, jer na kritiku ne sledi reakcija rečima već nasiljem“. Napominjući da je „Čarli Hebdo“ pre svega satirični nedeljnik, poznati advokat zaključuje „muslimani ne znaju da se smeju“, „te da to čeka i nas, ako dozvolimo da nam drugi formiraju pravila i nameću svoje tabue“. U intervju Bona kaže da ne poziva na rat sa islamom, već se bori protiv straha koji nameće nastupajući islam.
Godine 2010. lider holandske Partije slobode Gert Vilders je u Berlinu, na poziv istomišljenika, dao izjave iz kojih je postalo jasno da se rodio „Novi manifest Evropske internacionale“, koji želi da spase evropsku civilizaciju i njenu demokratsko-liberalnu tradiciju ispred nastupajućeg totalitarnog islama. Godine 1848, Karl Marks je u svom „Manifestu“ napisao čuvenu frazu: „Bauk hoda po Evropi, bauk komunizma“. Sada se može reći: „Bauk islama“. Ova opasnost je i politička, jer islam nije samo religija, kako mnogi misle, već pre svega politička ideologija, rekao je tada Vilders.
Gert Vilders (1963), libertarijanac, postao je poznat posle izjave „da bi proterao proroka Muhameda iz države, kad bi on sada bio živ“. Godine 2009. Partija slobode je osvojila 16 odsto glasova na izborima za Evropski parlament, a na poslednjim holandskim izborima, u junu 2010, njegova partija zauzela je treće mesto, što joj je omogućilo da uđe u vladu. Vilders javno govori da bi, ako postane premijer, zabranio nošenje hidžaba (vela), izgradnju džamija i preduzeo mere da se onemogući useljavanje muslimana u državu. Američki analitičari inače smatraju Vildersa „najperspektivnijim političarem u Holandiji“, koji će „već na sledećim izborima postati premijer, čime bi poveo svu EU u dobrom pravcu“.
No, ovde nije kraj. Organizacije za zaštitu ljudskih prava: „Zaustavite islamizaciju Amerike“ (SIOA) i „Zaustavite islamizaciju Evrope“ (SIOE) ujedinile su se, krajem januara 2012, sa željom da budu jezgro svetske jake organizacije za zaštitu slobodnih društava, navodi „Britishfreedom.org.“

KRSTAŠKI RAT
Ujedinjena desničarska organizacija koja nastupa protiv agresivne ekspanzije islamske kulture na Zapadu, kulture koja „želi da izvrši i šerijatizaciju svesti“, dobila je novo ime „Zaustavite islamizaciju nacija“ – Stop Islamization of Nations (SION). SION vodi Amerikanka Pamela Geler (1958), poznata po organizaciji masovnih manifestacija u vezi sa ekstremnim slučajevima „ubistva zbog časti“, kao i mitinga protiv izgradnje džamije („Ground Zero“) na mestu tragedije 11. septembra 2011. godine u Njujorku. Pamela Geler se rodila u Njujorku u jevrejskoj porodici i postala je najpre novinarka, dok se sada bavi i zaštitom ljudskih prava i politikom. Jedna je od aktivista na Internetu u blogu „Atlas Šrugs“, na kojem je objavila „krstaški rat protiv islama“.
Pored Gelerove u uže novoizabrano rukovodstvo Saveta SION-a ušli su i poznati američki ekspert za islam Robert Spenser, pisac i osnivač sajta „FaithFreedom.org“, dr Ali Sina, psihijatar i pisac, islamolog dr Vafa Sultan, nemački društveni delatnik Stefan Here, izraelski pisac dr Mordehaj Keder, indijski borac za prava čoveka Babu Suselan i član evropske antiislamske organizacije SIOE Anders Grejvers. Rukovodstvo SION-a tvrdi da poštuje svakog čoveka koji ispoveda islam, poštuju kako njegovu ličnost, tako i njegova prava, međutim bore se protiv islamizacije kao nametanja drugačijeg političkog, ideološkog, religioznog, kulturnog i socijalnog stereotipa ponašanja. Deklaracija SION pored ostalog sadrži: slobodu govora nasuprot islamskom zakonu o „bogohulstvu“ i kleveti na islam, koji se koriste da se uveliko zabranjuje razmatranje tema kao što su džihad i islamski ekstremizam; slobodu savesti nasuprot islamskom shvatanju o neophodnosti smrtne kazne u slučaju prelaska sa islama na drugu veru; jednakost svih ljudi pred zakonom – čega nema u islamu, gde caruje na šerijatu zasnovana diskriminacija žena i nemuslimana. Neposredni zadatak SION-a, između ostalog je da ukazuje na pojedine političare, kulturne i društvene delatnike i novinare, ali i organizacije, koje podstiču islamizaciju zapadne politike i kulture.
Da su Evropljani definitivno „našli neprijatelja“ i da se ne plaše borbe pokazuje nemačka partija „Pokret za zaštitu prava građana Severne Rajne – Vestfalije“, koja je objavila da namerava da organizuje konkurs za najbolju karikaturu muslimanskog proroka Muhameda. Prema podacima dnevne novine „Die Velt“, proglašenje najboljih karikatura obaviće se 13. maja u Parlamentu ove nemačke pokrajine. Ovom neobičnom manifestacijom članovi partije nameravaju da se bore sa „islamizacijom Nemačke“. Da bi konkurs bio zapažen, aktivisti ove političke partije su odlučili da zalepe 25 plakata kod 25 džamija, na kojima će biti karikatura proroka Muhameda. Ovu akciju, koja je počela 29. aprila, ipak je sprečila policija nedopustivši aktivistima partije „Pokret za zaštitu prava građana Severne Rajne – Vestfalije“ da se približe džamijama, a akciju su kritikovali predstavnici regionalnog i federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova. Najoštriji je bio ministar unutrašnjih poslova Nemačke Hans Peter Fridrih, optuživši partiju „Pokret za zaštitu prava građana Severne Rajne – Vestfalije“ da provocira muslimane.

POČELO JE – SA KARIKATURAMA
Sve je naravno povezano sa događajima od nekoliko godina ranije, tada je izbio prvi međunarodni skandal povezan sa karikaturama na temu proroka Muhameda, 2005/2006. godine u Danskoj, kada je bilo objavljeno 12 karikatura proroka Muhameda. Karikature su izazvale talas protesta u islamskom svetu. Prva novina koja je podržala danske kolege bila je norveška novina „Magazinet“ koja je prenela karikature. Na autora karikatura Kurta Vestergarda od tada se neprestano pokušavaju atentati. Postupak „Pokreta za zaštitu prava građana Severne Rajne – Vestfalije“ trebalo bi da pokaže muslimanima da se Nemci ne plaše njihovog nasilja.
Antiislamisti u Evropi su već počeli borbu za svaku ulicu, svaku kuću, kako bi sprečili dalju islamizaciju. Pri tome, koriste Internet, ali i stare isprobane tehnike direktne komunikaciju sa ljudima. Tako je nevelika grupa aktivista „Blok identiter“ uspela da onemogući izgradnju džamije i islamskog centra u centralnom delu Nice, „što je dovelo do neviđene euforije širokih narodnih masa“ i porasta samopouzdanja pripadnika antiislamskih organizacija. Aktivisti su, naime, davali odabrane informacije predstavnicima vlasti, ali i građanima idući od stana do stana. Pošto je stanovništvo Nice bilo već protiv izgradnje džamije, pojava aktivista sa novim informacijama izazvala je takav otpor nemuslimana da su vlasti, radi mira u kući, obustavile davanje dozvole za izgradnju.

[/restrictedarea]

Jedan komentar

  1. Krst (hriscani) i polumesec (muslimani) ce zaratiti u celom svetu uskoro. Muslimani ce poceti krvoprolice oko ili pre 2015.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *