„Баук ислама“ хода Европом

Пише Зоран Милошевић

Антиисламисти у Европи већ су почели „борбу за сваку улицу, сваку кућу“, како би спречили даљу исламизацију која „Западу намеће своје законе и правила“…

Према истраживањима Центра прогнозирања Салзбуршког универзитета, 53 одсто Аустријанаца сматра да ће доћи до сукоба између староседелаца и имиграната, док 45 одсто мисли да ће сукоб започети хришћани и муслимани

Европи је све јача исламофобија заснована на живом непосредном контакту Европљана са муслиманима, али и вери да ће муслимани ускоро постати већина. Према истраживањима Центра прогнозирања Салзбуршког универзитета, 53 одсто Аустријанаца сматра да ће доћи до сукоба између староседелаца и имиграната, док 45 одсто мисли да ће сукоб започети хришћани и муслимани. Истраживање је урађено после изјаве министра унутрашњих послова Јоана Микл-Лајтера, да је забележено 580 случајева ксенофобије, расизма, антисемитизма и исламофобије.

[restrictedarea]

ПРАВО И ОБАВЕЗА
Ни иначе мирни Швајцарци нису имуни на исламофобију. Швајцарска новина „Ле Матин“ је објавила интервју под називом „Дан поштовања Чарли Хебдо“, са познати женевским адвокатом и носиоцем одликовања „Витез Реда Легије части“, 66-годишњим Марком Боном, чији је ефекат био изузетан. Наиме, исламисти нападају и париску редакцију сатиричне новине „Чарли Хебдо“, која је објавила карикатуру пророка Мухамеда на којој он прекрива лице рукама говорећи: „Ужас, кад вас воле овакви идиоти“. Следећи дан на редакцију „Чарли Хебдо“ бачен је „молотовљев коктел“, због чега је избио пожар. У интервјуу Бона каже: „Исламофобија представља не само право сваког од нас, већ и нашу обавезу!“ „Такође“, истиче он, „Европљани би требало да се плаше ислама, сваки дан, дан за даном, јер намеће Западу своје законе и правила“. Поред тога, примећује Бона, „у савременом друштву критика ислама није могућа, јер на критику не следи реакција речима већ насиљем“. Напомињући да је „Чарли Хебдо“ пре свега сатирични недељник, познати адвокат закључује „муслимани не знају да се смеју“, „те да то чека и нас, ако дозволимо да нам други формирају правила и намећу своје табуе“. У интервју Бона каже да не позива на рат са исламом, већ се бори против страха који намеће наступајући ислам.
Године 2010. лидер холандске Партије слободе Герт Вилдерс је у Берлину, на позив истомишљеника, дао изјаве из којих је постало јасно да се родио „Нови манифест Европске интернационале“, који жели да спасе европску цивилизацију и њену демократско-либералну традицију испред наступајућег тоталитарног ислама. Године 1848, Карл Маркс је у свом „Манифесту“ написао чувену фразу: „Баук хода по Европи, баук комунизма“. Сада се може рећи: „Баук ислама“. Ова опасност је и политичка, јер ислам није само религија, како многи мисле, већ пре свега политичка идеологија, рекао је тада Вилдерс.
Герт Вилдерс (1963), либертаријанац, постао је познат после изјаве „да би протерао пророка Мухамеда из државе, кад би он сада био жив“. Године 2009. Партија слободе је освојила 16 одсто гласова на изборима за Европски парламент, а на последњим холандским изборима, у јуну 2010, његова партија заузела је треће место, што јој је омогућило да уђе у владу. Вилдерс јавно говори да би, ако постане премијер, забранио ношење хиџаба (вела), изградњу џамија и предузео мере да се онемогући усељавање муслимана у државу. Амерички аналитичари иначе сматрају Вилдерса „најперспективнијим политичарем у Холандији“, који ће „већ на следећим изборима постати премијер, чиме би повео сву ЕУ у добром правцу“.
Но, овде није крај. Организације за заштиту људских права: „Зауставите исламизацију Америке“ (СИОА) и „Зауставите исламизацију Европе“ (СИОЕ) ујединиле су се, крајем јануара 2012, са жељом да буду језгро светске јаке организације за заштиту слободних друштава, наводи „Britishfreedom.org.“

КРСТАШКИ РАТ
Уједињена десничарска организација која наступа против агресивне експанзије исламске културе на Западу, културе која „жели да изврши и шеријатизацију свести“, добила је ново име „Зауставите исламизацију нација“ – Stop Islamization of Nations (СИОН). СИОН води Американка Памела Гелер (1958), позната по организацији масовних манифестација у вези са екстремним случајевима „убиства због части“, као и митинга против изградње џамије („Гроунд Зеро“) на месту трагедије 11. септембра 2011. године у Њујорку. Памела Гелер се родила у Њујорку у јеврејској породици и постала је најпре новинарка, док се сада бави и заштитом људских права и политиком. Једна је од активиста на Интернету у блогу „Атлас Шругс“, на којем је објавила „крсташки рат против ислама“.
Поред Гелерове у уже новоизабрано руководство Савета СИОН-а ушли су и познати амерички експерт за ислам Роберт Спенсер, писац и оснивач сајта „FaithFreedom.org“, др Али Сина, психијатар и писац, исламолог др Вафа Султан, немачки друштвени делатник Стефан Хере, израелски писац др Мордехај Кедер, индијски борац за права човека Бабу Суселан и члан европске антиисламске организације СИОЕ Андерс Грејверс. Руководство СИОН-а тврди да поштује сваког човека који исповеда ислам, поштују како његову личност, тако и његова права, међутим боре се против исламизације као наметања другачијег политичког, идеолошког, религиозног, културног и социјалног стереотипа понашања. Декларација СИОН поред осталог садржи: слободу говора насупрот исламском закону о „богохулству“ и клевети на ислам, који се користе да се увелико забрањује разматрање тема као што су џихад и исламски екстремизам; слободу савести насупрот исламском схватању о неопходности смртне казне у случају преласка са ислама на другу веру; једнакост свих људи пред законом – чега нема у исламу, где царује на шеријату заснована дискриминација жена и немуслимана. Непосредни задатак СИОН-а, између осталог је да указује на поједине политичаре, културне и друштвене делатнике и новинаре, али и организације, које подстичу исламизацију западне политике и културе.
Да су Европљани дефинитивно „нашли непријатеља“ и да се не плаше борбе показује немачка партија „Покрет за заштиту права грађана Северне Рајне – Вестфалије“, која је објавила да намерава да организује конкурс за најбољу карикатуру муслиманског пророка Мухамеда. Према подацима дневне новине „Дие Велт“, проглашење најбољих карикатура обавиће се 13. маја у Парламенту ове немачке покрајине. Овом необичном манифестацијом чланови партије намеравају да се боре са „исламизацијом Немачке“. Да би конкурс био запажен, активисти ове политичке партије су одлучили да залепе 25 плаката код 25 џамија, на којима ће бити карикатура пророка Мухамеда. Ову акцију, која је почела 29. априла, ипак је спречила полиција недопустивши активистима партије „Покрет за заштиту права грађана Северне Рајне – Вестфалије“ да се приближе џамијама, а акцију су критиковали представници регионалног и федералног Министарства унутрашњих послова. Најоштрији је био министар унутрашњих послова Немачке Ханс Петер Фридрих, оптуживши партију „Покрет за заштиту права грађана Северне Рајне – Вестфалије“ да провоцира муслимане.

ПОЧЕЛО ЈЕ – СА КАРИКАТУРАМА
Све је наравно повезано са догађајима од неколико година раније, тада је избио први међународни скандал повезан са карикатурама на тему пророка Мухамеда, 2005/2006. године у Данској, када је било објављено 12 карикатура пророка Мухамеда. Карикатуре су изазвале талас протеста у исламском свету. Прва новина која је подржала данске колеге била је норвешка новина „Магазинет“ која је пренела карикатуре. На аутора карикатура Курта Вестергарда од тада се непрестано покушавају атентати. Поступак „Покрета за заштиту права грађана Северне Рајне – Вестфалије“ требало би да покаже муслиманима да се Немци не плаше њиховог насиља.
Антиисламисти у Европи су већ почели борбу за сваку улицу, сваку кућу, како би спречили даљу исламизацију. При томе, користе Интернет, али и старе испробане технике директне комуникацију са људима. Тако је невелика група активиста „Блок идентитер“ успела да онемогући изградњу џамије и исламског центра у централном делу Нице, „што је довело до невиђене еуфорије широких народних маса“ и пораста самопоуздања припадника антиисламских организација. Активисти су, наиме, давали одабране информације представницима власти, али и грађанима идући од стана до стана. Пошто је становништво Нице било већ против изградње џамије, појава активиста са новим информацијама изазвала је такав отпор немуслимана да су власти, ради мира у кући, обуставиле давање дозволе за изградњу.

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Krst (hriscani) i polumesec (muslimani) ce zaratiti u celom svetu uskoro. Muslimani ce poceti krvoprolice oko ili pre 2015.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *