28. мај – СНС није одустала од настојања да формира владу

БЕОГРАД – Кандидат Српске напредне странке за премијера Србије Јоргованка Табаковић изјавила је данас да се у СНС ништа није променило када је у питању настојање да формира будућу владу.

Она је подсетила да СНС има највећи број мандата и да ће новоизабрани председник Србије Томислав Николић по уобичајеној процедури обавити разговоре са свим странкама, а да ће СНС као највећа странка бити позвана прва на те разговоре.

Табаковић је, гостујући на Телевизији Б92, објаснила да се тек после тих разговора некоме може поверити мандат, наводећи да СНС ни у ком случају и ни на који начин неће доводити у питање демократију. Она је додала да ће Николићев први приоритет бити формирање владе, додајући да ће испитати и да ли је у изборном процесу било крађе, што је СНС тврдила после првог изборног круга 6. маја.

Одговарајући на питање са ким ће СНС да формира будућу парламентарну већину, Табаковић је рекла да је сарадња могућа са свима који желе доношење закона о јавним набавкама, уштеде у држави, преиспитивање приватизација… “То не може да уради онај који нас је довде довео”, рекла је Табаковић, додајући да СНС може да сарађује са свим странкама европске оријентације, изузев ЛДП због њеног става о Косову.

Табаковић је о евентуалној сарадњи СНС и Д С С рекла да странка Војислава Коштунице није против Европе на начин на који јој се то спочитава и да не мисли да је Д С С, без обзира на принципе неутралности за које се залаже, против ЕУ. Упитана за коментар на Тадићеву изјаву да је коалиција ДС и СНС немогућа, Табаковић је рекла да он тиме жели да направи ситуацију свршеног чина да је једино могуће оно што он жели.

Кохабитација власти може да се деси, али да она не би била добра за Србију, казала је Табаковић. Она сматра да кохабитација не би била добра за Србију, јер “онај који је до сада радио лоше не може да ради добро”. Говорећи о данашњем састанку Николића и претходног председника Бориса Тадића, Табаковић је рекла да је у питању примопредаја власти, а не “инспекција”. Она је уверена да Александар Вучић, који је вршилац дужности председника СНС, неће имати противкандидата у септембру када се буде одлучивало о новом председнику странке.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Gospođa Tabaković nekaže nama koji smo verovali Gospodi
    Koštunici i Nikoliću kada su 20 maja rekli da su izbori pokrađeni, sad Nikolić ide na polaganje zakletve
    pred pokradenom većinom nešto neštima u ovoj zavrzlami neko
    mor da ispadne iz tog zavrzlami kola gos, iz SNSi DSS čekamo
    istinu o krađi,dotle VAS posmatramo što činite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *