27. maj – Možete računati na podršku Rusije

BEOGRAD – Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u subotu u Moskvi novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da može da računa na rusku podršku u realizaciji svoje politike, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Nikolić je, kako se navodi, rekao tokom razgovora sa Putinom da će saradnja dve zemlje teći progresivno.

Predsednici Srbije i Rusije razgovarali su uporedo sa održavanjem kongresa Putinove partije Jedinstvena Rusije. Razgovor se na početku odvijao pred novinarima, a zatim je nastavljen iza zatvorenih vrata.

Nikolić je zahvalio Putinu na podršci Rusije Srbiji na medjunarodnom planu, posebno u vezi sa očuvanjem Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Putin je takodje zamolio Nikolića – uz opasku da se radi o neobičnoj molbi – da pozdravi Borisa Tadića kad se vrati u Srbiju.

“Znam da je Boris Tadić bio vaš protivnik u kampanji. Ali, pošto sam ja saradjivao sa njim prethodnih godina zamolio bih vas, i to je neobično u mojoj molbi, da ga pozdravite i da mu prenesete moje najbolje želje za budući rad”, rekao je Putin.

Izvor: Beta

2 komentara

  1. Pozdrav TADICU preko NIKOLICA i obrazlozenje zbog cega nije ucestvovao na G-8 imaju isti predznak sarkarsticnog humora.

  2. U ruskim medijima pise da je Putin rekao “da Tadicu zeli sve najbolje” a nasi mediji su preneli “sve najbolje u radu” nece biti da je tako, istine radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *