27. мај – Можете рачунати на подршку Русије

БЕОГРАД – Председник Русије Владимир Путин рекао је у суботу у Москви новоизабраном председнику Србије Томиславу Николићу да може да рачуна на руску подршку у реализацији своје политике, преноси Радиотелевизија Србије.

Николић је, како се наводи, рекао током разговора са Путином да ће сарадња две земље тећи прогресивно.

Председници Србије и Русије разговарали су упоредо са одржавањем конгреса Путинове партије Јединствена Русије. Разговор се на почетку одвијао пред новинарима, а затим је настављен иза затворених врата.

Николић је захвалио Путину на подршци Русије Србији на медјународном плану, посебно у вези са очувањем Косова и Метохије у саставу Србије.

Путин је такодје замолио Николића – уз опаску да се ради о необичној молби – да поздрави Бориса Тадића кад се врати у Србију.

“Знам да је Борис Тадић био ваш противник у кампањи. Али, пошто сам ја сарадјивао са њим претходних година замолио бих вас, и то је необично у мојој молби, да га поздравите и да му пренесете моје најбоље жеље за будући рад”, рекао је Путин.

Извор: Бета

2 коментара

  1. Pozdrav TADICU preko NIKOLICA i obrazlozenje zbog cega nije ucestvovao na G-8 imaju isti predznak sarkarsticnog humora.

  2. U ruskim medijima pise da je Putin rekao “da Tadicu zeli sve najbolje” a nasi mediji su preneli “sve najbolje u radu” nece biti da je tako, istine radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *