26. maj – Sastanak Putin – Nikolić na kongresu JR

MOSKVA – Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas u Moskvi s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tokom 13. kongresa partije Jedinstvena Rusija, čija će centralna tema biti izbor novog predsednika stranke.

Putin je po izboru za šefa ruske države istakao da Ustav ne nalaže da podnese ostavku na lidersku funkciju u stranci, ali da će on to učiniti “u duhu onoga što se dešava u političkom životu” Rusije.

Nikolić je, takođe, podneo ostavku na članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i više nije njen lider, a kako u Moskvu ne ide u svojstvu predsednika Srbije, njegov razgovor s Putinom imaće neformalni karakter, a novoizabrani predsednik Srbije obratiće se i učesnicima kongresa.

Kongres Jedinstvene Rusije okupiće više od 3.000 učesnika, od čega 671 delegata, 1.600 gostiju, predstavnike 30 delegacije i više od 1.000 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera.

Pored Nikolića, kongresu će prisustvovati i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović.

Putina bi na čelu partije trebalo da nasledi aktuelni premijer Dmitrij Medvedev koji se 22. maja učlanio u Jedinstvenu Rusiju.

Izvor: Tanjug

3 komentara

  1. Ako je istinita poslovica “Po jutru se dan poznaje”…..danas je prekrasan,vedar, suncan, topao proljetni dan.sa ugodnim istocnom povjetarcem……………..

  2. Pozitivno je što je javno Nikolić rekao da Srbija neće u Nato, i da ako Jevropa nastavi da ucenjuje Srbiju oko naše suverene nedeljive teritorije ,od Subotice do Prizrena, mi nećemo više monjakati, klečati i titrati.

  3. Kad malo bolje razmislim , možda će ovo na dobro da ispadne po našu borbu za slobodu!
    Sa Putinom treba raditi u svim oblastima i instalirati krizni štab u Nišu. I sa Kinom treba raditi na veliko.

    Drugo, ako u Briselu odlučno brani integritet Srbije, biće Ok.

    Treće , predsednik Nikolić treba da zadrži kontrolu nad obaveštajnim strukturama( vojnim i civilnim) to je jako važno.

    Treba odmah da popuni sastav Ustavnog i drugih sudova, i da traži slobodu medija, da kritikuje i kažnjava sve koji krše Ustav Srbije!
    Nema popšuštanja i vraćanja funkcija, kad je crnogorijanac Tadić vladao imao je sve, sad hoće da otmu sve funkcije prededniku Nikoliću, znači nema popuštanja!

    Zgradu predsedništva Srbije treba u dogledno vreme dati Narodnom muzeju, a predsednik da pređe na Dedinje u vilu Mir, i da imakancelariju u palati Srbija na Novom Beogradu, jer to dolikuje predsedniku Srbije!

    Da poseti spomenikna Ušću ,Večni Plamen, i da obnovi i plamen i večnu svetlost, kao spomen na nedužno poginul sunarodnika od NATO agresora!
    Spomenik kod Železničke stanive je odvratan, treba ga skloniti jer vređa žrtve i porodice žrtava Otadžbinskih ratova!

    Ćirilica je zakon!
    Dogodine u carskom Prizrenu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *