26. мај – Састанак Путин – Николић на конгресу ЈР

МОСКВА – Новоизабрани председник Србије Томислав Николић састаће се данас у Москви с руским председником Владимиром Путином, током 13. конгреса партије Јединствена Русија, чија ће централна тема бити избор новог председника странке.

Путин је по избору за шефа руске државе истакао да Устав не налаже да поднесе оставку на лидерску функцију у странци, али да ће он то учинити “у духу онога што се дешава у политичком животу” Русије.

Николић је, такође, поднео оставку на чланство у Српској напредној странци и више није њен лидер, а како у Москву не иде у својству председника Србије, његов разговор с Путином имаће неформални карактер, а новоизабрани председник Србије обратиће се и учесницима конгреса.

Конгрес Јединствене Русије окупиће више од 3.000 учесника, од чега 671 делегата, 1.600 гостију, представнике 30 делегације и више од 1.000 акредитованих новинара, сниматеља и фоторепортера.

Поред Николића, конгресу ће присуствовати и потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић.

Путина би на челу партије требало да наследи актуелни премијер Дмитриј Медведев који се 22. маја учланио у Јединствену Русију.

Извор: Танјуг

3 коментара

 1. Ako je istinita poslovica “Po jutru se dan poznaje”…..danas je prekrasan,vedar, suncan, topao proljetni dan.sa ugodnim istocnom povjetarcem……………..

 2. Позитивно је што је јавно Николић рекао да Србија неће у Нато, и да ако Јевропа настави да уцењује Србију око наше суверене недељиве територије ,од Суботице до Призрена, ми нећемо више моњакати, клечати и титрати.

 3. Кад мало боље размислим , можда ће ово на добро да испадне по нашу борбу за слободу!
  Са Путином треба радити у свим областима и инсталирати кризни штаб у Нишу. И са Кином треба радити на велико.

  Друго, ако у Бриселу одлучно брани интегритет Србије, биће Ок.

  Треће , председник Николић треба да задржи контролу над обавештајним структурама( војним и цивилним) то је јако важно.

  Треба одмах да попуни састав Уставног и других судова, и да тражи слободу медија, да критикује и кажњава све који крше Устав Србије!
  Нема попшуштања и враћања функција, кад је црногоријанац Тадић владао имао је све, сад хоће да отму све функције предеднику Николићу, значи нема попуштања!

  Зграду председништва Србије треба у догледно време дати Народном музеју, а председник да пређе на Дедиње у вилу Мир, и да имаканцеларију у палати Србија на Новом Београду, јер то доликује председнику Србије!

  Да посети споменикна Ушћу ,Вечни Пламен, и да обнови и пламен и вечну светлост, као спомен на недужно погинул сународника од НАТО агресора!
  Споменик код Железничке станиве је одвратан, треба га склонити јер вређа жртве и породице жртава Отаџбинских ратова!

  Ћирилица је закон!
  Догодине у царском Призрену!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *