15. maj – Srbi povratnici uplašeni zbog pretećih letaka

PEĆ – Srbi povratnici iz nekoliko metohijskih sela uplašeni su zbog pojave letaka putem kojih ih četa “Narodne armije Albanaca” poziva da se isele sa Kosova, izjavio je Tanjugu predstavnik sela Klinavac u opštini Klina Jovo Jović.

On je naveo da se zbog letaka na kojima piše da su Srbi “kriminalci direktno ili indirektno” i kojima se Srbi pozivaju da se isele, javio strah među povratnicima u Klinavcu i okolnim selima. Leci kojima se preti Srbima u Metohiji pojavili su se u ponedeljak osim u Klinavcu, gde su ostavljani na kapijama ispred srpskih kuća, u Drsniku, Berkovu i Klini gde živi ukupno oko 100 srpskih porodica, rekao je Jović.

“Pokušavamo da ništa ne prejudiciramo. Informisaćemo sve institucije na Kosovu i u centralnoj Srbiji o ovome, jer ne želimo da prikrivamo pretnje koje su ozbiljno shvaćene”, rekao je Jović. On je podsetio da su nepoznate osobe pre mesec dana razlupale prozore na kući jednog Srbina u Klinavcu, da su o tome svi obavešteni ali da počinioci nisu pronađeni, zbog čega su, kako je rekao, Srbi skeptični prema kosovskoj policiji.

“Policiji nismo prijavili slučaj, jer smo skeptični prema njima. Iz Kfora su nam rekli da je policija upoznata sa ovim događajem i da će obilaziti sela, ali kod nas još niko od policajaca nije dolazio”, rekao je Jović. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju osudilo je pojavu letaka u kojima se preti Srbima povratnicima, od Euleksa je zatraženo da ustanovi ko stoji iza pretnji, a od Kfora da pojača prisustvo u povratničkim selima.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Srbi nisu ništa naučili od svog sradanja, dali pre prvog
    svetskog rata, među ratni period a naročito za vreme drugo
    svetskog rata.Novo nastalu vlast posle drugog rata svesrdno
    ste pomagali da bi dočekali onog koji vam je onako naglas rekao
    niko vas nesme tući. Srbi Stare Srbije već su bili dotučeni i
    brojčano pobeđeni na celoj teritoriji Stare Srbije. Ova izdajnička garnitura koja vlada dokrajčila je on što su komunisti
    započeli. Samo nova nacionalna i patriotska Srbija može i mora
    promeniti stanje odnosa na celoj teritoriji Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *