15. мај – Срби повратници уплашени због претећих летака

ПЕЋ – Срби повратници из неколико метохијских села уплашени су због појаве летака путем којих их чета “Народне армије Албанаца” позива да се иселе са Косова, изјавио је Танјугу представник села Клинавац у општини Клина Јово Јовић.

Он је навео да се због летака на којима пише да су Срби “криминалци директно или индиректно” и којима се Срби позивају да се иселе, јавио страх међу повратницима у Клинавцу и околним селима. Леци којима се прети Србима у Метохији појавили су се у понедељак осим у Клинавцу, где су остављани на капијама испред српских кућа, у Дрснику, Беркову и Клини где живи укупно око 100 српских породица, рекао је Јовић.

“Покушавамо да ништа не прејудицирамо. Информисаћемо све институције на Косову и у централној Србији о овоме, јер не желимо да прикривамо претње које су озбиљно схваћене”, рекао је Јовић. Он је подсетио да су непознате особе пре месец дана разлупале прозоре на кући једног Србина у Клинавцу, да су о томе сви обавештени али да починиоци нису пронађени, због чега су, како је рекао, Срби скептични према косовској полицији.

“Полицији нисмо пријавили случај, јер смо скептични према њима. Из Кфора су нам рекли да је полиција упозната са овим догађајем и да ће обилазити села, али код нас још нико од полицајаца није долазио”, рекао је Јовић. Министарство за Косово и Метохију осудило је појаву летака у којима се прети Србима повратницима, од Еулекса је затражено да установи ко стоји иза претњи, а од Кфора да појача присуство у повратничким селима.

Извор: Танјуг

Један коментар

 1. Srbi nisu ništa naučili od svog sradanja, dali pre prvog
  svetskog rata, među ratni period a naročito za vreme drugo
  svetskog rata.Novo nastalu vlast posle drugog rata svesrdno
  ste pomagali da bi dočekali onog koji vam je onako naglas rekao
  niko vas nesme tući. Srbi Stare Srbije već su bili dotučeni i
  brojčano pobeđeni na celoj teritoriji Stare Srbije. Ova izdajnička garnitura koja vlada dokrajčila je on što su komunisti
  započeli. Samo nova nacionalna i patriotska Srbija može i mora
  promeniti stanje odnosa na celoj teritoriji Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *