13. мај – Деманти поводом писања дневног листа “Курир” од 13.маја 2012. Године

Господине Уредниче, У недељном издању Курира, на насловној, другој и трећој страни, објавили сте опширан текст који је у делу када говорите о мени нетачан и злонамеран. Молим Вас да мој одговор објавите у целини, као лични деманти, у складу са Законом о јавном информисању. На овоме инсистирам тим пре што између мене и Курира постоји нетрпељивост са предисторијом.

Наиме, пре неколико месеци сам био приморан да претње и уцене добијене од стране Вашег главног уредника путем смс поруке пријавим полицији, указујући поред осталог и на политички ауторитет лица која су са Вашим листом нераскидиво повезана. То су иста лица која данас раде на промени власничке структуре најугледнијих српских дневних новина, Политике и Новости.

У Вашем тексту сте нетачно обавестили јавност да бежим из земље, покушавајући да таквом злонамерном интерпретацијом појачате утисак Вашег писања. Не бежим, немам разлог ни намеру. Ја нисам у сукобу са правдом и законом. Све пресуде надлежних судова током последњих шест година су у моју корист, односно Луке Београд. У њима је недвосмислено указано да је приватизација Луке Београд обављена по закону, што смо у више наврата цитирали. То би у демократском друштву требало да је довољно. Међутим, сукоб ипак постоји и то са делом политичке олигархије која у земљишту Луке Београд види лепу прилику. Сукоб је драматичнији утолико што је закон на мојој страни, а политичка воља на њиховој. Да је којим случајем и закон на њиховој страни, овај спор би био одавно решен.

Надам се да сте нетачно пренели изјаву г-дина Милорада Вељовића, директора полиције, који је наводно изјавио да ће “хапсити са задовољством” и посебно да “нико није заштићен”! Верујем да то није речено јер су такви ставови скандалозни и претња грађанским слободама које гарантује Устав. Ко у Србији хапси из задовољства, молим вас?! Ваљда се хапси по закону и дужности. Ко се данас, уосталом, у неком демократском друштву јавно хвали хапшењима. А сто се заштите тиче, сасвим супротно господо, СВИ смо заштићени, то нам гарантује Устав и закон. То је основна претпоставка слободног друштва. Господину Вељовићу овим поводом имам намеру да се обратим личним дописом, из уважавања.

Мислим да је неопходно да у интересу јавности, па и у мом личном интересу, ускоро одржим прес конференцију на којој ћу говорити о својим “спорним приватизацијама”. Верујем да заинтересованом делу добронамерних грађана недостају ти одговори.

Милан Беко

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *