10. maj – Policija zabranila skup Dveri ispred RIK-a


 

BEOGRAD – Pokret “Dveri” saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo protestni skup tog pokreta “protiv izborne kradje” koji je bio zakazan za četvrtak uveče.

U zakazano vreme rukovodstvo “Dveri” će ispred Skupštine Srbije, gde se nalazi RIK, održati konferenciju za novinare, navodi se u saopštenju i dodaje da pristalice tog pokreta zbog svoje bezbednosti ne treba da dolaze ispred sedišta Republičke izborne komisije, gde je skup trebalo da se održi.

Pokret “Dveri” je, prema privremenim rezultatima RIK-a, na parlamentarnim izborima osvojio 4,34 odsto glasova.

“Dveri” su ocenile da je zabranom protestnog skupa “režim pokazao svoje pravo lice i onemogućava osnovno demokratsko i građansko pravo na izražavanje protesta protiv najveće izborne krađe u poslednjih 10 godina u Srbiji”.

Kako navode “Dveri”, u rešenju MUP-a stoji da “na skupu može doći do ometanja saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, bezbednosti ljudi i imovine”, što se, kako tvrde “Dveri”, nije desilo nikada u 13 godina dugoj istoriji pokreta.

UŽICE – Nezadovoljni konačnim rezultatima lokalnih izbora u Užicu, po kojima “Dveri” nisu prešle cenzus jer su im oduzeta tri odbornička mandata, predstavnici liste “Dveri za život Užica” su danas najavili da će zbog toga podneti žalbu Upravnom sudu.

Posle današnjeg uvida u kompletnu izbornu dokumentaciju Nosilac liste “Dveri za život Užica” Dragan Krsmanović je rekao da ne veruje u tvrdnju da je zbog greške softvera došlo do pogrešnog računanja glasova. Zato će, kako je izjavio Tanjugu, Dveri zatražiti ličnu odgovornost onih koji su krivi za obmanjivanje javnosti i podneće žalbu Upravnom sudu.

“Dveri nemaju svog člana u gradskoj izbornoj komisiji i ne želimo da snosimo odgovornost za njihov javašluk, nemar ili nameru”, rekao je Krsmanović. On tvrdi da je novo rešenje o konačnim rezultatima izbora u Užicu doneto van zakonskih rokova, čime su “Dveri” onemogućene da podnesu bilo kakav prigovor.

Izvor: Beta, Tanjug

4 komentara

  1. zar ovo ne govori u prilog tome da lopovi imaju razloga da se plase reakcije naroda. Srbi svi na ulice, nema vise vremena.Sprema vam se nestajanjne drzave Srbije i sudbina balkanskih Kurda. Ako hocete to onda spavajte i dalje debelim medvedjim snom!!!!!!

  2. u mom kraju su krali lopatama i dzakovima, ovako nikad nije bilo na glasanju, a sada jos hoce da ucutkaju DVERI, to ce mnogo tesko da ide, veliki deo je bas za njih glasao, a oni po lopovskoj na-RIK-aca klonj-isiji nisu ni cenzus prosli, sto je cista laz i prevara, u sluzbi zla i zlikovaca sve je ili ce uskoro sve biti dozvoljeno, ukljucujuci i smrtonosnu silu, jedino ostaje ovom narodu da zasuce rukave i sam se lati druge strane te iste “motke”…

  3. NARUDU SRBIJE DOSTA JE LAŽI!!! Izašli su prevareni koji se ne boju pendreka CRVENO-ŽUTE oligarhije čuli smo ono što smo pretpostavljali da će se desiti režija se prešla režisera moramo
    oterati u zapećak stranački. Nove izbore raspisati odmah.

  4. samo vas gledam

    Bojkot konstituisanja skupštine. Skupština može da se konstituiše samo ako joj prisustvuje dve trećine poslanika. Da bi se sprečilo njeno konstituisanje dovoljno je da 84 poslanika ne dođe, SNS i DSS imaju 94 poslanika. Jedini izlaz iz takve situacije su novi izbori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *