10. мај – Полиција забранила скуп Двери испред РИК-а


 

БЕОГРАД – Покрет “Двери” саопштио је да је Министарство унутрашњих послова забранило протестни скуп тог покрета “против изборне крадје” који је био заказан за четвртак увече.

У заказано време руководство “Двери” ће испред Скупштине Србије, где се налази РИК, одржати конференцију за новинаре, наводи се у саопштењу и додаје да присталице тог покрета због своје безбедности не треба да долазе испред седишта Републичке изборне комисије, где је скуп требало да се одржи.

Покрет “Двери” је, према привременим резултатима РИК-а, на парламентарним изборима освојио 4,34 одсто гласова.

“Двери” су оцениле да је забраном протестног скупа “режим показао своје право лице и онемогућава основно демократско и грађанско право на изражавање протеста против највеће изборне крађе у последњих 10 година у Србији”.

Како наводе “Двери”, у решењу МУП-а стоји да “на скупу може доћи до ометања саобраћаја, угрожавања здравља, безбедности људи и имовине”, што се, како тврде “Двери”, није десило никада у 13 година дугој историји покрета.

УЖИЦЕ – Незадовољни коначним резултатима локалних избора у Ужицу, по којима “Двери” нису прешле цензус јер су им одузета три одборничка мандата, представници листе “Двери за живот Ужица” су данас најавили да ће због тога поднети жалбу Управном суду.

После данашњег увида у комплетну изборну документацију Носилац листе “Двери за живот Ужица” Драган Крсмановић је рекао да не верује у тврдњу да је због грешке софтвера дошло до погрешног рачунања гласова. Зато ће, како је изјавио Тањугу, Двери затражити личну одговорност оних који су криви за обмањивање јавности и поднеће жалбу Управном суду.

“Двери немају свог члана у градској изборној комисији и не желимо да сносимо одговорност за њихов јавашлук, немар или намеру”, рекао је Крсмановић. Он тврди да је ново решење о коначним резултатима избора у Ужицу донето ван законских рокова, чиме су “Двери” онемогућене да поднесу било какав приговор.

Извор: Бета, Танјуг

4 коментара

  1. zar ovo ne govori u prilog tome da lopovi imaju razloga da se plase reakcije naroda. Srbi svi na ulice, nema vise vremena.Sprema vam se nestajanjne drzave Srbije i sudbina balkanskih Kurda. Ako hocete to onda spavajte i dalje debelim medvedjim snom!!!!!!

  2. u mom kraju su krali lopatama i dzakovima, ovako nikad nije bilo na glasanju, a sada jos hoce da ucutkaju DVERI, to ce mnogo tesko da ide, veliki deo je bas za njih glasao, a oni po lopovskoj na-RIK-aca klonj-isiji nisu ni cenzus prosli, sto je cista laz i prevara, u sluzbi zla i zlikovaca sve je ili ce uskoro sve biti dozvoljeno, ukljucujuci i smrtonosnu silu, jedino ostaje ovom narodu da zasuce rukave i sam se lati druge strane te iste “motke”…

  3. NARUDU SRBIJE DOSTA JE LAŽI!!! Izašli su prevareni koji se ne boju pendreka CRVENO-ŽUTE oligarhije čuli smo ono što smo pretpostavljali da će se desiti režija se prešla režisera moramo
    oterati u zapećak stranački. Nove izbore raspisati odmah.

  4. samo vas gledam

    Бојкот конституисања скупштине. Скупштина може да се конституише само ако јој присуствује две трећине посланика. Да би се спречило њено конституисање довољно је да 84 посланика не дође, СНС и ДСС имају 94 посланика. Једини излаз из такве ситуације су нови избори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *