08. maj – Dačić razgovara prvo s Tadićem

BEOGRAD – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da već danas ili sutra očekuje razgovore s predsedničkim kandidatom Demokratske stranke Borisom Tadićem o podršci u drugom izbornom krugu i o formiranju vlade i istakao da misli da drugi razgovori neće ni biti potrebni.
On je novinarima izjavio da će se razgovori voditi o tome da li postoji načelna saglasnost da Boris Tadić i DS i koalicija okupljena oko SPS nastave političku saradnju i u narednom periodu.
“Ako se Boris Tadić i stranke u koaliciji oko DS sa time saglase mi razgovore možemo da završimo u roku od 15 minuta”, rekao je Dačić u zemunskom naselju Vojni put gde je prisustovao proslavi trećeg dana romske slave Đurđevdan kod porodice Ramadanović.
Dačić je kazao da će konkretni razgovori o sastavu i programu nove vlade voditi nakon drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja.
On je ponovio da je za SPS neprihvatljivo da u vladi bude stranka koja smatra da je Republika Srpska genocidna tvorevina, kao i da, u slučaju koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS), bude i DSS koja se zalaže za prekid odnosa sa Evropskom unijom.
Komentarišići pisanje prištinske “Koha ditore” da će kosovske vlasti kod predstavnika EU insistirati da Ivica Dačić ne bude premijer Srbije, on je kazao da mu bolja reklama od toga ne treba.

Izvor: Beta

Jedan komentar

  1. Moraju da sarađuju dok imaju podršku u ovolikom broju glasova za
    one koji dokazano ništa nisu ispunili od obećanog,nije problem
    u njima već glasačima koji im daju podršku tu manjina ima pravo da čeka svoje vreme koje dolazi jer glad je jača od laži.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *