08. мај – Дачић разговара прво с Тадићем

БЕОГРАД – Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да већ данас или сутра очекује разговоре с председничким кандидатом Демократске странке Борисом Тадићем о подршци у другом изборном кругу и о формирању владе и истакао да мисли да други разговори неће ни бити потребни.
Он је новинарима изјавио да ће се разговори водити о томе да ли постоји начелна сагласност да Борис Тадић и ДС и коалиција окупљена око СПС наставе политичку сарадњу и у наредном периоду.
“Ако се Борис Тадић и странке у коалицији око ДС са тиме сагласе ми разговоре можемо да завршимо у року од 15 минута”, рекао је Дачић у земунском насељу Војни пут где је присустовао прослави трећег дана ромске славе Ђурђевдан код породице Рамадановић.
Дачић је казао да ће конкретни разговори о саставу и програму нове владе водити након другог круга председничких избора 20. маја.
Он је поновио да је за СПС неприхватљиво да у влади буде странка која сматра да је Република Српска геноцидна творевина, као и да, у случају коалиције са Српском напредном странком (СНС), буде и ДСС која се залаже за прекид односа са Европском унијом.
Коментаришићи писање приштинске “Коха диторе” да ће косовске власти код представника ЕУ инсистирати да Ивица Дачић не буде премијер Србије, он је казао да му боља реклама од тога не треба.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Moraju da sarađuju dok imaju podršku u ovolikom broju glasova za
    one koji dokazano ništa nisu ispunili od obećanog,nije problem
    u njima već glasačima koji im daju podršku tu manjina ima pravo da čeka svoje vreme koje dolazi jer glad je jača od laži.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *