07. maj – Koštunica zadovoljan rezultatima D S S-a

BEOGRAD – Lider Demokrtaske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je sinoć da je zadovoljan rezultatima koje je ta stranka postigla na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.

Koštunica je na konferenciji za novinare rekao da je, prema procenama te stranke, D S S na predsedničkim, republičkim i izborima u Beogradu osvojila u proseku oko osam odsto glasova birača. Prema njegovim rečima, taj rezultat se može minimalno menjati, pre svega, imajući u vidu da se čekaju rezultati sa Kosova i Metohije.

Upitan da li će u drugom krugu predsedničkih izbora podržati predsednika SNS-a Tomislava Nikolića, Koštunica je odgovorio da je D S S, inače, spremna za razgovor sa drugim partijama. Lider D S S-a je, međutim, naglasio da je osnova za razgovor politička neutralnost koju ta stranka zastupa, napomenuvši da je dosadašnja vladajuća koalicija okupljena oko DS-a pokazala da nema sluha i da nije spremna za širi razgovor.

“Zadovoljni smo što ćemo imati predstavnike u Skupštini koji će i dalje širiti ideju političke neutralnosti”, istakao je Koštunica, ukazavši da je D S S na izbore izašla sama, sa ograničenim sredstvima i sa jasnom i osobenom idejom.

On je dodao da nije lako zastupati ideju kojoj se velike sile protive i najavio da će D S S nastaviti borbu za političku neutralnost i u parlamentu i van njega.

Koštunica je naveo i da je ta stranka u poslednje četiri godine bila izložena različitim napadima, diskriminaciji i kriminalizaciji, ali da je i pored toga uspela da postigne zadovoljavajući rezultat. “D S S se držala svoje politike i kada je bila na vlasti i van nje i nije trgovala svojim programom”, istakao je Koštunica i ponovio da Srbija ne treba da uđe u EU , ali da treba da sarađuje sa svim državama.

Izvor: Tanjug

3 komentara

  1. Alpha
    DSS je omanuo, nikakva kampanja, … jača je bila kampanja SPS od 20 dana nego li kampanja DSS i SRS zajedno i na kvadrat.

    Večito neutralni DSS i do sada su imali greške, praštalo im se, ali ne treba više. Nemaju ni agilnosti ni borbenosti, kriju se iza odluke naroda, a neće da ponude ništa konkretno narodu ..
    Dosta demagogije, glalme bez sadržaja. ako nećete konkretno da branite Srbiju, proćiće te ko SRS

    Neobavešteni i neutralni, nedorečeni, neodlučni ….. a bili su aktivni od 5.oktobra do 2008 i donosili teške odluke … trgnite se bre ili …

  2. Drag mi je Koštunica, ali mi je istina draža. Bezbojna kampanja, sa previše ponavljanja o neutralnosti i Kosovu, i načelnih, a jalovih kritika vlasti. A imali su toliko materijala da optuže vlast za veleizdaju zemlje (Vikiliks), katastrofalne ekonomske rezultate, korupciju, partijsku državu itd. itd. Najveći promašaj je ignorisanje Dveri, sa kojima bi predizborno udruženi dobili dimenziju narodnog pokreta, i dodali je onoj intelektualnoj i salonskoj, sa kojom se običan čovek teško identifikuje. Takođe je propušteno da se objasni ljudima koji koliko toliko dobro žive u današnjoj Srbiji (državni činovnici) i da im se pokaže da će i oni u dogledno vreme ostati bez posla, ako država nastavi da se besomučno zadužuje. Cenim Koštunicu zbog njegovog poštenja, integriteta i ljubavi za Srbiju, ali dok ne uposle profesionalca koji će da im vodi kampanju, biće tu negde oko cenzusa. Smešno je da je Dačić, koji je učestvovao u prethodnoj vladi, više i efektivnije napadao politiku vlasti i profitirao na tome, nego Nikolić i Koštunica zajedno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *