07. мај – Коштуница задовољан резултатима Д С С-а

БЕОГРАД – Лидер Демокртаске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је синоћ да је задовољан резултатима које је та странка постигла на председничким, парламентарним и локалним изборима.

Коштуница је на конференцији за новинаре рекао да је, према проценама те странке, Д С С на председничким, републичким и изборима у Београду освојила у просеку око осам одсто гласова бирача. Према његовим речима, тај резултат се може минимално мењати, пре свега, имајући у виду да се чекају резултати са Косова и Метохије.

Упитан да ли ће у другом кругу председничких избора подржати председника СНС-а Томислава Николића, Коштуница је одговорио да је Д С С, иначе, спремна за разговор са другим партијама. Лидер Д С С-а је, међутим, нагласио да је основа за разговор политичка неутралност коју та странка заступа, напоменувши да је досадашња владајућа коалиција окупљена око ДС-а показала да нема слуха и да није спремна за шири разговор.

“Задовољни смо што ћемо имати представнике у Скупштини који ће и даље ширити идеју политичке неутралности”, истакао је Коштуница, указавши да је Д С С на изборе изашла сама, са ограниченим средствима и са јасном и особеном идејом.

Он је додао да није лако заступати идеју којој се велике силе противе и најавио да ће Д С С наставити борбу за политичку неутралност и у парламенту и ван њега.

Коштуница је навео и да је та странка у последње четири године била изложена различитим нападима, дискриминацији и криминализацији, али да је и поред тога успела да постигне задовољавајући резултат. “Д С С се држала своје политике и када је била на власти и ван ње и није трговала својим програмом”, истакао је Коштуница и поновио да Србија не треба да уђе у ЕУ , али да треба да сарађује са свим државама.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. Alpha
    ДСС је омануо, никаква кампања, … јача је била кампања СПС од 20 дана него ли кампања ДСС и СРС заједно и на квадрат.

    Вечито неутрални ДСС и до сада су имали грешке, праштало им се, али не треба више. Немају ни агилности ни борбености, крију се иза одлуке народа, а неће да понуде ништа конкретно народу ..
    Доста демагогије, глалме без садржаја. ако нећете конкретно да браните Србију, проћиће те ко СРС

    Необавештени и неутрални, недоречени, неодлучни ….. а били су активни од 5.октобра до 2008 и доносили тешке одлуке … тргните се бре или …

  2. Драг ми је Коштуница, али ми је истина дража. Безбојна кампања, са превише понављања о неутралности и Косову, и начелних, а јалових критика власти. А имали су толико материјала да оптуже власт за велеиздају земље (Викиликс), катастрофалне економске резултате, корупцију, партијску државу итд. итд. Највећи промашај је игнорисање Двери, са којима би предизборно удружени добили димензију народног покрета, и додали је оној интелектуалној и салонској, са којом се обичан човек тешко идентификује. Такође је пропуштено да се објасни људима који колико толико добро живе у данашњој Србији (државни чиновници) и да им се покаже да ће и они у догледно време остати без посла, ако држава настави да се бесомучно задужује. Ценим Коштуницу због његовог поштења, интегритета и љубави за Србију, али док не упосле професионалца који ће да им води кампању, биће ту негде око цензуса. Смешно је да је Дачић, који је учествовао у претходној влади, више и ефективније нападао политику власти и профитирао на томе, него Николић и Коштуница заједно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *