Прст у води

Пише Александар Ђаја

Америка се окренула другој опцији у Србији, с којом може да преговара, можда теже и са мање уступака са српске стране, али без лажи, обмана и корупције. То је Ђиласа и ДС бацило у најдубљи очај од када су на власти

 

Чувени антички филозоф Хераклит је рекао пре 2500. година: „Када ставимо прст у Дунав, повезани смо са читавим светом“… Пардон, то је рекао пре недељу дана у Великом Градишту један наш савремени „филозоф“, док Хераклитове речи гласе: „Не може се два пута ући у исту реку.“
Али, ни изаћи. И у томе лежи највећи проблем владајуће партије у Србији, Демократске странке, која би хтела да кад год јој се ћефне, улази и излази – из исте реке. Индикативан пример таквог амбивалентног односа према смислу живота били су коментари ДС-а о посети бившег легендарног градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија, Српској напредној странки и његовој подршци кандидатури Александра Вучића за градоначелника Београда. Тај „неочекивани ударац“ ДС-овом кандидату за градоначелника Београда, Драгану Ђиласу, био је веома болан. Он је од њега покушао да се одбрани на начин несрећника који је упао у живи песак, те настоји да се извуче, копрцајући се све више! Разуме се крајњи исход такве технологије спасавања из живог песка – одавно је познат и предвидљив.

[restrictedarea]

АЛИ, ДОК СЕ ТО НЕ САЗНА…
Како је све почело? Једноставно. Драган Ђилас је хтео да се „огребе“ о посету и подршку Ђулијанија СНС-у и Александру Вучићу, те га је позвао и код себе у госте. Намера му је била да тиме релативизује политичке поене за СНС, али и да заради нешто за себе. Међутим, Ђулијани не би био најуспешнији градоначелник града, по броју становника великог као две Србије, да ту варијанту није глатко одбио због немогућности „усклађивања термина“. Ђиласу је пао мрак на очи, а магла на разум, те је одмах на конвенцији „жуте коалиције“ у Краљеву прошле недеље лансирао паорску „пљувачку кампању“ према Ђулијанију, Вучићу и СНС-у. Рекао је да је Ђулијани човек који је својевремено изјавио како је на Косову холокауст и да би Србију требало бомбардовати.
Можда ће се једног дана заиста сазнати зашто је, својевремено, био тако медијски сатанизован српски народ и која мрачна сила стоји иза такве пропаганде, али жалосна је чињеница да је Америка и готово цела Европа заиста подржала бомбардовање Србије. Па, самим тим и Ђулијани. Па, самим тим – и Ђиласов шеф, узор и бивши председник ДС-а Зоран Ђинђић! Али, док се то не сазна, питам се…
Ко је отворио канцеларију НАТО-а у Београду пре годину и по дана и на сајту Националне службе за запошљавање објавио оглас да се тражи радник за рад у канцеларији, са платом од преко1300 евра? ДС или СНС? Ко је у јулу 2009. године, срдачно се рукујући и смешкајући, свечано дочекао Хавијера Солану у Београду, некадашњег генералног секретара НАТО-а, у време када је овај издао наређење за почетак бомбардовања Србије? ДС или СНС? Ко је био на митингу ДС-а (а не СНС-а) пре неколико година у београдској „Арени“? Да није Герхард Шредер, који је био канцелар Немачке у време НАТО бомбардовања? Ко иде сваке године на молитвени доручак код председника САД-а и Хилари Клинтон, чији је муж командовао убијањем српских грађана 1999. године? ДС или СНС? Ко је примио у посету Београду Џозефа Бајдена, када је цео град био затворен за саобраћај од јутра до мрака, када су београдске улице биле пусте, баш као у време бомбардовања које је Бајден здушно подржавао? ДС и Ђилас или СНС и Вучић? Ко је примао Ангелу Меркел, која је јавно условила Србију одрицањем од Косова и Метохије зарад добијања бесмисленог „статуса кандидата“ за ЕУ? Ђилас или Вучић? Ко је примао у госте пилоте из Европе који су нас бомбардовали када је Солана долазио у Београд, гурајући се у прве редове да би се сликали с њима? Министар одбране Шутановац из Ђиласовог ДС-а или Александар Вучић из СНС-а? А, када смо већ код Солане, зашто га Ђилас тада није водио да обиђе рушевине у Београду, које су срушене када су авиони полетели његовим притиском на дугме, а замера Вучићу што то није учинио са једним бившим градоначелником? Како то да ДС-у и Ђиласу прво нису ваљали Руси, па Кинези, а сада им, изгледа, не ваљају ни Американци (наш народ за то има израз, али није за новине) – па, ипак, и даље би да нас воде у ЕУ, односно у пропаст? Најзад, ко је одговоран што данас, после 12 година власти ДС-а грађани Србије штрајкују глађу, одсецају себи прсте, скачу с мостова, зграда, плене им имовину, избацују из станова? Ђилас или Вучић? ДС или СНС? Они или ми?

НЕ У ВОДУ, ВЕЋ – НА ЧЕЛО
Да је Рудолф Ђулијани посетио Драгана Ђиласа, а не Александра Вучића – нико га из владајуће коалиције не би ни споменуо у вези са подршком бомбардовању Србије. Напротив. Сви они би се бескрајно потрудили да објасне како је Ђулијани члан Републиканске партије, која у време бомбардовања није ни била на власти, те да је, заправо, о том злочину над грађанима Србије сазнао – са телевизије! Међутим, како је његова посета и подршка упућена другој страни, Драган Ђилас је добио неконтролисани напад гнева, зле воље и патолошке зависти, а београдским медијима (који су 99 одсто под његовом диригентском палицом) забранио да с Ђулијанијем направе интервјуе! Главни разлог овој запањујућој Ђиласовој бољшевичкој диктатури над медијима, јесте, заправо, чињеница, коју и он добро зна, да нико из Америке, био он бивши председник или бивши градоначелник, никоме не иде у госте без налога или консултације са Стејт департментом. Исто важи  и за Ђулијанија. Закључак, је, дакле, прост и дубоко фрустрирајући за ДС: они више немају „тапију“ ни на односе са Америком, ни на односе са ЕУ. Америка се окренула другој опцији у Србији, с којом може да преговара, можда теже и са мање уступака са српске стране, али без лажи, обмана и корупције. То је Ђиласа и ДС бацило у најдубљи очај од када су на власти.
И зато је њихов главни „филозоф“ и вођа ставио прст у воду – уместо да га стави на чело и дубоко се замисли над својом и њиховом судбином!

[/restrictedarea]

5 коментара

  1. Prosto je neverovatno sa koliko zelje Ds pokusava da ostane na vlasti.Po cenu nestanka svih nas, zar je strasno izgubiti od volje onih koji su ih svojom nepaznjom doveli na vlast.Takvu zabludu pokusavaju da isprave godinama, ali veliki brat to nije dozvoli.Sada kada ih je pustio niz reju Hadson, poslao je Djulijanija na suprotnu stranu, po neprimerenim izjavama se vidi gde je panika.Verujem da ce Sveti Djorje svojim kompljem probosti ove nemani i osloboditi nas strasnog saznanja da smo tolike neznalice i nesposobnjakovici u odnosu na genijalce iz DS i G17 minus.

  2. Neko stavi prst u vodu, neko na čelo, a neko u… Ali, svejedno. Nije stvar ni u prstu, ni u mestu na koje ga stavljaš… Stvar je u tome da li stavljanje prsta na određenu lokaciju, ima neku dobrobit za ovaj narod. Ovaj režim je stavio sve prste, glavu, noge, ruke, telo, mozak (u dostupnoj meri) u funkciju imrovizatorske i štetočinske politike vođenja Srbije, koja je zemlju i narod dovelo do bankrotstva i ruba gladi. I sad bi ponovo da vlada. Ali, to se neće desiti! Može bivši predsednik da stavi prst u Atlantski okean, neće biti povezan ni sa kim – osim sa svojom ličnom vizijom o tome da je srpski narod dovoljno glup da ga – protivustavno – izabere i treći put. Narode moj, da li je to istina?… Pozdrav Đaji i “Pečatu” – do pobede na Đurđevdan!

  3. Ne znam kako da nazovem ovu agoniju i panično ponašanje „žute“ vlasti, osim baš ovako… ili, je to nešto što još nije viđeno u novijoj istoriji. Oni se, definitivno, ponašaju kao „muve bez glave“. Lete levo-desno, kidišući pre svega na Nikolića i SNS – ali, svaki njihov pokušaj da načine neku štetu onima koji će da ih pobede na izborima, skine im još poneki glas! Ili, više nemaju prave marketinške savetnike, bilo domaće ili strane – ili su i oni digli ruke od DS-a i njegove krpež-koalicije, svesni da je stvar izgubljena. Jedino još toga nije svestan, izgleda, Boris Tadić, pa će time šok nakon 6. maja po njega biti još veći. Ali, „kako seješ, tako i žanješ“! Ni malo ga ne žalim. Žalim narod koji je obogaljen njegovom politikom…!

    • Tako je, Ljubinka – a, naročito su tragikomične njihove “ankete” koje objavljuju “eminentne marketinške agencije” iz zemlje i iz belog sveta. Po njima, naravno, “žutim slovima” piše da Tadić vodi ispred Nikolića za, od 0,1 – 1,00 odsto. Kako su izračunali to 0,1, valjda, mikrometarskim zavrtnjem?!… Ali, da ne bi bilo više zabune, evo najsvežijih rezultata najpoznatije svetske agencije za politički marketing „Argonaut & son“: „ Na izborima 6. maja SNS će da osvoji 77,3 odsto glasova, druga će biti DS sa osvojenih 13,33 odsto, za ostale nemamo podatke. Što se predsedničkih izbora tiče, kandidat SNS Tomislav Nikolić pobediće u prvom krugu sa osvojenih 88,9 odsto glasova, drugi će biti kandidat DS-a Boris Tadić sa osvojenih 13, 34 odsto, za ostale kandidate se nismo raspitivali!“

  4. Nema većeg zadovoljstva od današnjeg propalog mitinga DS-a na Trgu Republike u Beogradu! Mislili su da su i dalje bogovi, ali narod im je rekao da su oni samo odrtaveli, krezubi krokodili koji će, zaista, kako Đaja kaže, nakon 6. maja početi da proždiru sami sebe, od besa, zavisti, zlovolje – ali i straha od “pisanje memoara”! E, pa, ne može! Neka prvo vrate, ili neka im se oduzme sve što su narodu pokrali, neka odsluže svoje grehe na odgovarajućem mestu, pa posle mogu i da se prožderu u nekoj močvari – ako im dotle uopšte ostane i jedan zub u čeljustima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *