Lokalni izbori – globalna obmana

Piše Aleksandar Đaja

DS i njen predsednik očajnički nastoje da prikriju činjenicu da Brisel i Tači određuju koje izbore smeju, a koje ne smeju da održe! Jer, mnogo je važnije bilo održati lokalne izbore na Kosmetu nego parlamentarne

 

Desilo se nešto neverovatno i neočekivano! Nešto što smo mislili da će se dogoditi samo ako džinovski asteroid udari u Zemlju ili predstavnici srpskog režima najednom prestanu da lažu! A to je da je vlast u Beogradu odustala od lokalnih izbora na Kosovu, „jer su preveliki bezbednosni rizici za njihovo održavanje“. Naravno, u pitanju je gorka šala, da smo time iznenađeni. Naprotiv! Znali smo da je celokupna politika DS-ovog režima, sve ove četiri godine samo jedna predstava za narod „Ibijevskog tipa“, u kojoj su granice „sprdačine“ sa građanima Srbije pomerene do neslućenih dramaturških visina teatra apsurda i koje prevazilaze i same njegove tvorce: Žarija, Joneska i Beketa… Tragično je jedino to što likovi iz komada pomenutih autora, posle predstave, u garderobi na miru skidaju šminku, presvlače se i spokojno odlaze svojim kućama, dok u „teatru apsurda“ Demokratske stranke i njenih koalicionih satelita, svi mi, njihovi podanici, danonoćno i s teškom mukom preživljavamo naš trivijalni život. A, kako stvari stoje, ako se do Đurđevdana (a posebno posle njega!)  ne dozovemo pameti, iz ovakvog „pozorišta“ moći ćemo da izađemo samo – sa nogama napred!

KAUBOJI SA BELIM ŠEŠIRIMA

[restrictedarea]

To bi, zaista, bila šteta, s obzirom na to da smo, posle ogromnog truda naših vlastodržaca, konačno postali „dobri momci“ i kauboji sa „belim šeširima“, koji izvršavaju naloge iz Brisela i Vašingtona, sa slepim i bespogovornim idolopoklonstvom. Zasluga za to svakako pripada aktuelnom režimu, koji je u svojoj „principijelnoj“ poltronsko-vazelinskoj politici prema pomenutim Gospodarima uveo nove standarde podaništva u istoriju neokolonijalizma. Jedan od takvih „istorijskih pomaka“ predočio nam je nedavno i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović (mada se pitam, čiji je on uopšte više ministar?), koji nam je „pokajnički“ objasnio da „ne možemo bez pomoći međunarodne zajednice da organizujemo bilo koje izbore na Kosovu, jer ne želimo da kršimo Rezoluciju 1244“.
Kakva besramna zamena teza! Ni slova o tome da još od svog dolaska na Kosovo i Metohiju, Rezoluciju SB UN 1244, svakodnevno i beskrupulozno krše NATO, UNMIK, EULEKS i ko zna koji još američki „Kurta i Murta“! Ne, po njemu – krše je samo Srbi! Stoga, nema više nikakve dileme da će ovaj režim, ako, kojom nesrećom, ostane i dalje na vlasti, NATO bombardovanje 1999. godine proglasiti za „aero-miting“, da će Marti Ahtisari dobiti spomenik zahvalnosti na Terazijama u Beogradu, a da će progon više stotina hiljada Srba sa Kosova i Metohije, bez mogućnosti povratka, otimačina srpske imovine, rudnog blaga, privrednog i energetskog potencijala, kao i „divlja gradnja“ velike vojne baze strane zemlje na srpskoj teritoriji – biti okarakterisani kao neminovna i beznačajna „kolateralna šteta“, zarad ultimativnog zavođenja „demokratije“ u Srbiji!

KUKAVIČKA POLITIKA
Rekao bi čovek, „dobro, da bolje ne može biti“! Asteroid nije udario u Zemlju, a srpski vlastodršci, prema dinamici približavanja izbora, lažu sve više! Prikazujući podršku tzv. „međunarodne zajednice“ i Tačijeve vlade da omoguće održavanje izbora za srpski parlament na teritoriji Kosova i Metohije, kao svoj veliki „diplomatski uspeh“, DS i njen predsednik (koji uporno pokušava da „odglumi“ predsednika svih građana Srbije) očajnički nastoje da prikriju činjenicu da Brisel i Tači određuju koje izbore smeju, a koje ne smeju da održe! Jer, mnogo je važnije bilo održati lokalne izbore nego parlamentarne. Lokalni dokazuju da Republika Srbija i dalje ima vlast u svojoj južnoj pokrajini, dok parlamentarni ne dokazuju ništa. Osim da će, prema tumačenju šiptarskih nelegalnih organa vlasti, „građani ‘Kosova’, Srbi, koji imaju dvostruko državljanstvo, moći da glasaju u opštinama Priština, Gračanica, Novo Brdo, itd…“ Sasvim je jasno da pristajanjem na ovakvu formulaciju „dvojnog državljanstva“, srpski režim definitivno priznaje državnost „republike Kosovo“. Pa, iako je računica DS-a, po kojoj je odustajanje od lokalnih, a održavanje parlamentarnih izbora u južnoj srpskoj pokrajini lukav i probitačan predizborni marketinški potez (koji je, barem po mojoj proceni, po DS apsolutno pogibeljan), kako god da se završi, neće amnestirati vodeću stranku na vlasti i njenog predsednika od odgovornosti za vođenje, u istoriji Srbije do sada neprevaziđene kukavičke politike „podvijenih repova“. Politike, koja je srpski narod dovela u situaciju da od Brisela i Prištine traži dozvolu i za odlazak u WC – sa sažetim opisom vrste radnje koju na tom mestu želi da obavi.
Najzad, čemu, zapravo, služe izbori u Srbiji? Jer, ako se kao i prošlog puta, bez obzira na izborne rezultate, posle njih vlast ponovo formira u Briselu i Vašingtonu, onda predlažem da se ubuduće vlast u Srbiji izabere – putem SMS poruka! Kao „Pesma  Evrovizije“! Bilo bi mnogo demokratičnije, volja naroda bi se zaista ispoštovala i ne bi koštalo gotovo ništa. Jednostavno, na osnovu broja SMS poruka izabrali bi predsednika države, premijera i petnaestak ministara, koji bi potom imenovali svoje saradnike na svim nivoima. Naravno, poslanika ne bi bilo, jer se politika ionako nije vodila u Parlamentu, dok bi se zgrada Doma Narodne skupštine Srbije mogla ustupiti, na primer, „Narodnom muzeju“, koji sa „lažnim skelama“ odvojenim od fasade zgrade gotovo dva metra, jasno nagoveštava da njegova rekonstrukcija neće biti završena nikada. Baš kao ni rekonstrukcija našeg života, ukoliko nas, ne daj Bože, u „(Izbor za) bolji život“ opet povede DS, nakalemljen od strane Zapada na srpski narod kao korov na zdravu voćku…!

[/restrictedarea]

5 komentara

  1. U “Knjizi propovednikovoj” u Starom zavetu, lepo stoji” Taština, taština, sve je taština i ništa novo pod suncem”… Zaista, sve ovo oko izbora u Srbiji i obmana DS-a i Borisa Tadića, nije “ništa novo pod suncem”, jer slične smicalice sprovode već 12 godina! Jedino što oni ne čitaju Bibliju, nego direktive iz Brisela i Vašingtona!… Međutim, ovog puta, sigurna sam da su se prekobminovali… Toliko su mozgali i mozgali kako da preveslaju ponovo srpski narod, pa su izmislili da prvo najave,pa odustanu od lokalnih izbora na Kim, zatim da se pohvale kako će se tamo održati parlamentarni izori (ko da će te poslanike u Narodnoj skupštini Srbije, iko na Kosovu i Metohiji da “šljivi” bilo zašta,kako od Srba, tako i od Šiptara) i, najzad – skraćenje mandata! To je kruna blentavosti! Samo da se ne spomene reč “ostavka” – iju, apage Sotono! Mogao je i da se skrati, omaškom, za nešto drugo, pa šta bi smo onda…?! Mi zaista pod njima živimo više od deceniju u teatru apsurda i samo se pitam, jesmo li mi, Srbi, uopšte evoluirali u nešto više od majmuna, ili smo se vratili malo unazad? Defitivno, 6. i 20. maja je poslednja prilika za ovaj naš narod da pokaže da pripada ljudskoj rasi…!

  2. Pozdravljam ideju autora Đaje da se izbori u Srbiji ubuduće održavaju putem SMS poruka! Iako to izgleda kao vic, pažljivo prateći autorove tekstove u „Pečatu“, znam, da on piše uvek sa određenom dozom humora, ali pomoću koga saopštava veoma gorke i preozbiljne istine o životu u Srbiji. S toga, ideja o SMS-u jeste zapravo poslednje upozorenje narodu Srbije, da je dosadašnja dvanaestogodišnja vlast „žutih“ totalno obesmislila tzv. demokratski parlamentarizam i svela ga, zapravo, na autokratiju jednog, već četiri godine nelegitimnog režima! Režima koji se formirao u Briselu i Vašingtonu, a ne voljom birača u Srbiji… 6. maja jeste referendum, i dobro je što je tako! Ili mi, ili oni! Srednjeg rešenja za Srbiju više nema…!

    • 12 godina oni drže građane Srbije u hipnotičkom stanju, kako su oni jedini i bogomdani da u Srbiji sprovode demokratiju! A, pri tom, gotovo svi su deca ili unuci Titovih boljševika i komunista. Dok oni drugi, koji su na opozicionoj strani, sa komunizmom uglavnom nemaju nikakve veze. Međutim, ovim ne želim da kažem kako su srpski komunisti bili svi nekakvi “zlikovci”, naprotiv. Bili su to, uz određene izuzetke, uglavnom patriote i antifašisti koji su u ratu branili svoju zemlju, a nakon rata, uz određene privilegije, nastojali da je izgrade i sačuvaju. Nisu utome uspeli, jer su izgubili vezu sa svojim izvornim principima. Ali, problem sa njihovim potomcima koji su sada uglavnom u DS-u i sličim, nazovi demokratskim partijama , jeste – što su totalno nesposobni! Ni da izgrade, ni da sačuvaju Srbiju! Sposobni su jedino da kradu i trpaju u svoje džepove! Ali, svi se nadamo i čvrsto verujemo da ćemo ih do sredine maja definitivno smestiti tamo gde im je oduvek i bilo mesto…!

  3. Žuti jesu napravili teatar apsurda, ali samo za nas! Oni žive u nekom drugom, brodvejskom šljaštećem teatru i nemaju pojma kako običan srpski narod pokušava da preživi njihovu smrtonosnu vladavinu! Iz svojih blindiranih automobila oni ne vide baš ništa, voze se kao u tunelu i samo drže mobilni na uvetu. Izađu jedino, kao Boris Tadić, kada treba da snimi predizborni spot. Onda skine kravatu, zasuče rukave i čučne sa nekim „seljakom“, a u stvari nekim opštinskim sekretarom DS-a, na uzoranu njivu – i mrvi zemlju. Kao fol, diskutuje o prinosima i budućnosti poljoprivrede, kao da je došao Marsa! Na sreću, koliko vidim iz prethodnih komentara, narod je ukapirao ovu najnoviju njihovu obmanu pred ove izbore i nema nameru da ponovo nasedne na taj kokošarski trik! Veliki pozdrav Đaji i „Pečatu“ – do pobede nad ovih dvanaest izgubljenih godina!

  4. Koliko se meni čini, cela će se priča odvijati nakon izbora. Gotovo da rezultati na samim izborima, parlamentarnim i predsedničkim, nisi bitni, jer će posle opet sve da zavisi od prevrtljivog Dačića! Daj Bože, da SNS-u i koaliciji oko njih, sa DSS-om, Dačić neće biti ni potreban da bi formirali vladu. Za predsednika Srbije ne mogu ni da zamislim da opet bude Tadić. To bi zaista bila tragedija! Oni će da upotrebe sva sredstva da bi ostali na vlasti! Baš sva! Narode, ako ti je stalo da sebe i svoje dece, do Srbije – nemoj to da im dozvoliš!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *