Локални избори – глобална обмана

Пише Александар Ђаја

ДС и њен председник очајнички настоје да прикрију чињеницу да Брисел и Тачи одређују које изборе смеју, а које не смеју да одрже! Јер, много је важније било одржати локалне изборе на Космету него парламентарне

 

Десило се нешто невероватно и неочекивано! Нешто што смо мислили да ће се догодити само ако џиновски астероид удари у Земљу или представници српског режима наједном престану да лажу! А то је да је власт у Београду одустала од локалних избора на Косову, „јер су превелики безбедносни ризици за њихово одржавање“. Наравно, у питању је горка шала, да смо тиме изненађени. Напротив! Знали смо да је целокупна политика ДС-овог режима, све ове четири године само једна представа за народ „Ибијевског типа“, у којој су границе „спрдачине“ са грађанима Србије померене до неслућених драматуршких висина театра апсурда и које превазилазе и саме његове творце: Жарија, Јонеска и Бекета… Трагично је једино то што ликови из комада поменутих аутора, после представе, у гардероби на миру скидају шминку, пресвлаче се и спокојно одлазе својим кућама, док у „театру апсурда“ Демократске странке и њених коалиционих сателита, сви ми, њихови поданици, даноноћно и с тешком муком преживљавамо наш тривијални живот. А, како ствари стоје, ако се до Ђурђевдана (а посебно после њега!)  не дозовемо памети, из оваквог „позоришта“ моћи ћемо да изађемо само – са ногама напред!

КАУБОЈИ СА БЕЛИМ ШЕШИРИМА

[restrictedarea]

То би, заиста, била штета, с обзиром на то да смо, после огромног труда наших властодржаца, коначно постали „добри момци“ и каубоји са „белим шеширима“, који извршавају налоге из Брисела и Вашингтона, са слепим и беспоговорним идолопоклонством. Заслуга за то свакако припада актуелном режиму, који је у својој „принципијелној“ полтронско-вазелинској политици према поменутим Господарима увео нове стандарде подаништва у историју неоколонијализма. Један од таквих „историјских помака“ предочио нам је недавно и министар за Косово и Метохију Горан Богдановић (мада се питам, чији је он уопште више министар?), који нам је „покајнички“ објаснио да „не можемо без помоћи међународне заједнице да организујемо било које изборе на Косову, јер не желимо да кршимо Резолуцију 1244“.
Каква бесрамна замена теза! Ни слова о томе да још од свог доласка на Косово и Метохију, Резолуцију СБ УН 1244, свакодневно и бескрупулозно крше НАТО, УНМИК, ЕУЛЕКС и ко зна који још амерички „Курта и Мурта“! Не, по њему – крше је само Срби! Стога, нема више никакве дилеме да ће овај режим, ако, којом несрећом, остане и даље на власти, НАТО бомбардовање 1999. године прогласити за „аеро-митинг“, да ће Марти Ахтисари добити споменик захвалности на Теразијама у Београду, а да ће прогон више стотина хиљада Срба са Косова и Метохије, без могућности повратка, отимачина српске имовине, рудног блага, привредног и енергетског потенцијала, као и „дивља градња“ велике војне базе стране земље на српској територији – бити окарактерисани као неминовна и безначајна „колатерална штета“, зарад ултимативног завођења „демократије“ у Србији!

КУКАВИЧКА ПОЛИТИКА
Рекао би човек, „добро, да боље не може бити“! Астероид није ударио у Земљу, а српски властодршци, према динамици приближавања избора, лажу све више! Приказујући подршку тзв. „међународне заједнице“ и Тачијеве владе да омогуће одржавање избора за српски парламент на територији Косова и Метохије, као свој велики „дипломатски успех“, ДС и њен председник (који упорно покушава да „одглуми“ председника свих грађана Србије) очајнички настоје да прикрију чињеницу да Брисел и Тачи одређују које изборе смеју, а које не смеју да одрже! Јер, много је важније било одржати локалне изборе него парламентарне. Локални доказују да Република Србија и даље има власт у својој јужној покрајини, док парламентарни не доказују ништа. Осим да ће, према тумачењу шиптарских нелегалних органа власти, „грађани ‘Косова’, Срби, који имају двоструко држављанство, моћи да гласају у општинама Приштина, Грачаница, Ново Брдо, итд…“ Сасвим је јасно да пристајањем на овакву формулацију „двојног држављанства“, српски режим дефинитивно признаје државност „републике Косово“. Па, иако је рачуница ДС-а, по којој је одустајање од локалних, а одржавање парламентарних избора у јужној српској покрајини лукав и пробитачан предизборни маркетиншки потез (који је, барем по мојој процени, по ДС апсолутно погибељан), како год да се заврши, неће амнестирати водећу странку на власти и њеног председника од одговорности за вођење, у историји Србије до сада непревазиђене кукавичке политике „подвијених репова“. Политике, која је српски народ довела у ситуацију да од Брисела и Приштине тражи дозволу и за одлазак у WC – са сажетим описом врсте радње коју на том месту жели да обави.
Најзад, чему, заправо, служе избори у Србији? Јер, ако се као и прошлог пута, без обзира на изборне резултате, после њих власт поново формира у Бриселу и Вашингтону, онда предлажем да се убудуће власт у Србији изабере – путем СМС порука! Као „Песма  Евровизије“! Било би много демократичније, воља народа би се заиста испоштовала и не би коштало готово ништа. Једноставно, на основу броја СМС порука изабрали би председника државе, премијера и петнаестак министара, који би потом именовали своје сараднике на свим нивоима. Наравно, посланика не би било, јер се политика ионако није водила у Парламенту, док би се зграда Дома Народне скупштине Србије могла уступити, на пример, „Народном музеју“, који са „лажним скелама“ одвојеним од фасаде зграде готово два метра, јасно наговештава да његова реконструкција неће бити завршена никада. Баш као ни реконструкција нашег живота, уколико нас, не дај Боже, у „(Избор за) бољи живот“ опет поведе ДС, накалемљен од стране Запада на српски народ као коров на здраву воћку…!

[/restrictedarea]

5 коментара

  1. U “Knjizi propovednikovoj” u Starom zavetu, lepo stoji” Taština, taština, sve je taština i ništa novo pod suncem”… Zaista, sve ovo oko izbora u Srbiji i obmana DS-a i Borisa Tadića, nije “ništa novo pod suncem”, jer slične smicalice sprovode već 12 godina! Jedino što oni ne čitaju Bibliju, nego direktive iz Brisela i Vašingtona!… Međutim, ovog puta, sigurna sam da su se prekobminovali… Toliko su mozgali i mozgali kako da preveslaju ponovo srpski narod, pa su izmislili da prvo najave,pa odustanu od lokalnih izbora na Kim, zatim da se pohvale kako će se tamo održati parlamentarni izori (ko da će te poslanike u Narodnoj skupštini Srbije, iko na Kosovu i Metohiji da “šljivi” bilo zašta,kako od Srba, tako i od Šiptara) i, najzad – skraćenje mandata! To je kruna blentavosti! Samo da se ne spomene reč “ostavka” – iju, apage Sotono! Mogao je i da se skrati, omaškom, za nešto drugo, pa šta bi smo onda…?! Mi zaista pod njima živimo više od deceniju u teatru apsurda i samo se pitam, jesmo li mi, Srbi, uopšte evoluirali u nešto više od majmuna, ili smo se vratili malo unazad? Defitivno, 6. i 20. maja je poslednja prilika za ovaj naš narod da pokaže da pripada ljudskoj rasi…!

  2. Pozdravljam ideju autora Đaje da se izbori u Srbiji ubuduće održavaju putem SMS poruka! Iako to izgleda kao vic, pažljivo prateći autorove tekstove u „Pečatu“, znam, da on piše uvek sa određenom dozom humora, ali pomoću koga saopštava veoma gorke i preozbiljne istine o životu u Srbiji. S toga, ideja o SMS-u jeste zapravo poslednje upozorenje narodu Srbije, da je dosadašnja dvanaestogodišnja vlast „žutih“ totalno obesmislila tzv. demokratski parlamentarizam i svela ga, zapravo, na autokratiju jednog, već četiri godine nelegitimnog režima! Režima koji se formirao u Briselu i Vašingtonu, a ne voljom birača u Srbiji… 6. maja jeste referendum, i dobro je što je tako! Ili mi, ili oni! Srednjeg rešenja za Srbiju više nema…!

    • 12 godina oni drže građane Srbije u hipnotičkom stanju, kako su oni jedini i bogomdani da u Srbiji sprovode demokratiju! A, pri tom, gotovo svi su deca ili unuci Titovih boljševika i komunista. Dok oni drugi, koji su na opozicionoj strani, sa komunizmom uglavnom nemaju nikakve veze. Međutim, ovim ne želim da kažem kako su srpski komunisti bili svi nekakvi “zlikovci”, naprotiv. Bili su to, uz određene izuzetke, uglavnom patriote i antifašisti koji su u ratu branili svoju zemlju, a nakon rata, uz određene privilegije, nastojali da je izgrade i sačuvaju. Nisu utome uspeli, jer su izgubili vezu sa svojim izvornim principima. Ali, problem sa njihovim potomcima koji su sada uglavnom u DS-u i sličim, nazovi demokratskim partijama , jeste – što su totalno nesposobni! Ni da izgrade, ni da sačuvaju Srbiju! Sposobni su jedino da kradu i trpaju u svoje džepove! Ali, svi se nadamo i čvrsto verujemo da ćemo ih do sredine maja definitivno smestiti tamo gde im je oduvek i bilo mesto…!

  3. Žuti jesu napravili teatar apsurda, ali samo za nas! Oni žive u nekom drugom, brodvejskom šljaštećem teatru i nemaju pojma kako običan srpski narod pokušava da preživi njihovu smrtonosnu vladavinu! Iz svojih blindiranih automobila oni ne vide baš ništa, voze se kao u tunelu i samo drže mobilni na uvetu. Izađu jedino, kao Boris Tadić, kada treba da snimi predizborni spot. Onda skine kravatu, zasuče rukave i čučne sa nekim „seljakom“, a u stvari nekim opštinskim sekretarom DS-a, na uzoranu njivu – i mrvi zemlju. Kao fol, diskutuje o prinosima i budućnosti poljoprivrede, kao da je došao Marsa! Na sreću, koliko vidim iz prethodnih komentara, narod je ukapirao ovu najnoviju njihovu obmanu pred ove izbore i nema nameru da ponovo nasedne na taj kokošarski trik! Veliki pozdrav Đaji i „Pečatu“ – do pobede nad ovih dvanaest izgubljenih godina!

  4. Koliko se meni čini, cela će se priča odvijati nakon izbora. Gotovo da rezultati na samim izborima, parlamentarnim i predsedničkim, nisi bitni, jer će posle opet sve da zavisi od prevrtljivog Dačića! Daj Bože, da SNS-u i koaliciji oko njih, sa DSS-om, Dačić neće biti ni potreban da bi formirali vladu. Za predsednika Srbije ne mogu ni da zamislim da opet bude Tadić. To bi zaista bila tragedija! Oni će da upotrebe sva sredstva da bi ostali na vlasti! Baš sva! Narode, ako ti je stalo da sebe i svoje dece, do Srbije – nemoj to da im dozvoliš!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *