28. april – Koštunica: Ne menjati Ustav

ČAČAK – Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbija Vojislav Koštunica večeras se u Čačku usprotivio zahtevima za promenu Ustava, koji je, kako je istakao, usvojila Skupština i narod prihvatio na referendumu.

“Čack je i patrijarh Pavle izašao da glasa, za državu i Kosovo u njoj. Sad hoće da ga menjaju. Zašto bi menjali bedem koji štiti državu koja je ozbiljno ugrožena”, rekao je Koštunica na predizbornom skupu D S S u Domu kulture. Moramo da sačuvamo ono što su nam preci ostavili, dok je današnja vlast krenula da to raskrčmi, kazao je on i dodao da “ne smemo dozvoliti da se naša sudbina kroji u Briselu, a volja naroda prekraja u nekoliko ambasada”.

Koštunica je ponovio da je politicka i vojna netralnost jedini ispravan put Srbije u budućnost. “Sadašnja vlast hrli ka jednoj nedođiji. Idemo na brod koji tone. Ne treba da budemo ni članovi EU, niti bilo kog vojnog saveza. Možemo da sarađujema sa svima, ako je to u našu korist”, kazao je Koštunica.

Ocenivši da Srbija propada, Koštunica je za to optužio “pogrešan put vlasti posle 2008. godine pod parolom da EU nema alternativu”. “Zaboravili su na jednu malenkost koja se zove Srbija. Zbog potpisivanja Sporazma o stabilizaciji izgubili smo pola milijarde evra, dok je strana roba preplavila naše tržište”, kazao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, mi sada finansiramo EU, a ne ona nas. “Srbija investira u te strane, nazovi investitore. Već četiri godine dokaz je ‘Fijat’, ta rupa bez dna”, kazao je Koštunica. Komentarišući situaciju oko Kosova i Metohije, Koštunica je rekao da je da 15 procenata teritorije Srbije nije samo naša imovina koja ima veliku vrednost, već da je “više od toga – dokaz našeg postojanja”.

“Što više zahteva iz Brisela prihvatamo, sve više nas ucenjuju. Eto, sada otvaraju pitanje Vojvodine, Sandžaka, pa vlaško, bugarsko…”, kazao je Koštunica. Na tribini u Čacku govorila su i tri potpredsednika D S S, Miroslav Petković, Milica Radović i Miloš Jovanović, kao i Rade Obradović, a predstavljeni su i kandidati za poslanike sa područja Moravičkog okruga.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Da je Srbin – jeste.
    Da voli svoj narod i svoju zemlju – činjnica.
    Da ne juriša na vlast radi vlasti – pokazao i dokazao.
    Da argumetima dokazuješ svoje stavove – provereno.
    Mrze li ga?
    Da, mrze, zato što:
    ON ZNA ZAŠTO treba,mora, može i hoće da voli Srbiju i sve u njoj…
    Imaju li razloga da ga mrze?
    Da, mrze ga:
    -svi oni koji ne vole Srbiju, srpski narod, srpsku zemlju;
    -večnomrzci i večnomrskinje koji ne podnose nikog ko je oličenje Srbije, srpstva, slobode, napredka, progresa, afirmacije srpstva i srpkog dostignuća u svim sverama gde smo bili ili gde smo neprikosnoveni.
    -svi oni koji su promenili VERU, pripadnost SRPSKOM entitetu, pismu, jeziku, kulturi…a ne smeju da JAVNO kažu: da više nisu Srbi i da nemaju ništa zajedničko sa Srbijom ;
    -svi oni koji su uvek mrzeli pismenost u Srbiji i srpkom narodu i svi koji samo mogu da “sanjaju” Vuka Karadžića, Teslu, Milankovića, Andrića, Ćosića i danas stotine mladića i devojaka koji vladaju u Svetu od 7 milijardi;
    -svi oni koji ne vole srpsku zastavu koja se slobodarski i ponosno vijori na nebu ove PLANETE radi dostignuća sportista, umetnika, naučnika, dečaka i devojčica, mladića i devojaka koji promovišu ČOVEČNOST I JUNAŠTVO ove napaćene Otadžbije;
    -jer nema u sebi mržnju ni prema kome, ni prema kojoj veri, naciji, narodu, jer ne želi da mrzi ni one lične neprijatelje;
    -jer sve mogu da ti oproste, ali ČOVEČNOST Tebi i TVOM NARODU po bilo kojoj ceni NE SMEJU !!!!!!!!!
    Ta, malo li je razloga za “mržnju”?
    E, baš zato MORAŠ da pobediš zajedno sa svima koji poštuju i vole SRBIJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *