28. април – Коштуница: Не мењати Устав

ЧАЧАК – Председнички кандидат Демократске странке Србија Војислав Коштуница вечерас се у Чачку успротивио захтевима за промену Устава, који је, како је истакао, усвојила Скупштина и народ прихватио на референдуму.

“Чацк је и патријарх Павле изашао да гласа, за државу и Косово у њој. Сад хоће да га мењају. Зашто би мењали бедем који штити државу која је озбиљно угрожена”, рекао је Коштуница на предизборном скупу Д С С у Дому културе. Морамо да сачувамо оно што су нам преци оставили, док је данашња власт кренула да то раскрчми, казао је он и додао да “не смемо дозволити да се наша судбина кроји у Бриселу, а воља народа прекраја у неколико амбасада”.

Коштуница је поновио да је политицка и војна нетралност једини исправан пут Србије у будућност. “Садашња власт хрли ка једној недођији. Идемо на брод који тоне. Не треба да будемо ни чланови ЕУ, нити било ког војног савеза. Можемо да сарађујема са свима, ако је то у нашу корист”, казао је Коштуница.

Оценивши да Србија пропада, Коштуница је за то оптужио “погрешан пут власти после 2008. године под паролом да ЕУ нема алтернативу”. “Заборавили су на једну маленкост која се зове Србија. Због потписивања Споразма о стабилизацији изгубили смо пола милијарде евра, док је страна роба преплавила наше тржиште”, казао је Коштуница.

Према његовим речима, ми сада финансирамо ЕУ, а не она нас. “Србија инвестира у те стране, назови инвеститоре. Већ четири године доказ је ‘Фијат’, та рупа без дна”, казао је Коштуница. Коментаришући ситуацију око Косова и Метохије, Коштуница је рекао да је да 15 процената територије Србије није само наша имовина која има велику вредност, већ да је “више од тога – доказ нашег постојања”.

“Што више захтева из Брисела прихватамо, све више нас уцењују. Ето, сада отварају питање Војводине, Санџака, па влашко, бугарско…”, казао је Коштуница. На трибини у Чацку говорила су и три потпредседника Д С С, Мирослав Петковић, Милица Радовић и Милош Јовановић, као и Раде Обрадовић, а представљени су и кандидати за посланике са подручја Моравичког округа.

Извор: Танјуг

Један коментар

 1. Да је Србин – јесте.
  Да воли свој народ и своју земљу – чињница.
  Да не јуриша на власт ради власти – показао и доказао.
  Да аргуметима доказујеш своје ставове – проверено.
  Мрзе ли га?
  Да, мрзе, зато што:
  ОН ЗНА ЗАШТО треба,мора, може и хоће да воли Србију и све у њој…
  Имају ли разлога да га мрзе?
  Да, мрзе га:
  -сви они који не воле Србију, српски народ, српску земљу;
  -вечномрзци и вечномрскиње који не подносе никог ко је оличење Србије, српства, слободе, напредка, прогреса, афирмације српства и српког достигнућа у свим сверама где смо били или где смо неприкосновени.
  -сви они који су променили ВЕРУ, припадност СРПСКОМ ентитету, писму, језику, култури…а не смеју да ЈАВНО кажу: да више нису Срби и да немају ништа заједничко са Србијом ;
  -сви они који су увек мрзели писменост у Србији и српком народу и сви који само могу да “сањају” Вука Караџића, Теслу, Миланковића, Андрића, Ћосића и данас стотине младића и девојака који владају у Свету од 7 милијарди;
  -сви они који не воле српску заставу која се слободарски и поносно вијори на небу ове ПЛАНЕТЕ ради достигнућа спортиста, уметника, научника, дечака и девојчица, младића и девојака који промовишу ЧОВЕЧНОСТ И ЈУНАШТВО ове напаћене Отаџбије;
  -јер нема у себи мржњу ни према коме, ни према којој вери, нацији, народу, јер не жели да мрзи ни оне личне непријатеље;
  -јер све могу да ти опросте, али ЧОВЕЧНОСТ Теби и ТВОМ НАРОДУ по било којој цени НЕ СМЕЈУ !!!!!!!!!
  Та, мало ли је разлога за “мржњу”?
  Е, баш зато МОРАШ да победиш заједно са свима који поштују и воле СРБИЈУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *