23. april – Cerić pozvao Bošnjake da glasaju za Zukorlića

NOVI PAZAR – Reis ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić pozvao je danas u Sarajevu sve Bošnjake da na predstojećim izborima za predsednika Srbije daju svoj glas muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorlicu i Koaliciji “Sve zajedno”.

Cerić je ovaj poziv uputio Bošnjacima prilikom posete delegacije Sandžaka Sarajevu, koju je predvodio predsednik Bošnjačke demokratske zajednice i nosilac liste “Sve zajedno” Emir Elfić.

Kako je saopštila Informativna služba BDZ-a, Cerić nije krio zadovoljstvo nastankom koalicije “Sve zajedno” sa drugim nacionalnim zajednicama u Srbiji i zahvalio je Elfiću “na svemu što je učino za Bošnjake kroz svoje đelovanje posebno istakavši doprinos u pan- bošnjačkom buđenju”.

Elfić je naglasio da “politika BDZ-a nije ništa drugo već kontinuitet onoga što nose reisu-l-ulema Cerić, muftija Zukorlić i ono što je u političkom smislu nosio Alija Izetbegović”.

Elfić je kazao da “Bošnjaci nikada više ne smiju sebi dozvoliti da počinju iz početka, već da svim snagama moraju ostvariti kontinuitet, kao garant prosperiteta gde god Bošnjaci živjeli”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. Ovo sve u svemu lici na pocetak pobune a najmanje na pretsednicke izbore. Zukorlic koristi institucije demokratije za svoje separatisticke planove. On bi trebao da se diskvalifikuje na osnovu stava koji je protiv interesa Srbije kao drzave. Svaki komentar zavrsavam recima SRAMOTA! Moj rodjak, novinar NINA, Sergije Lukac mora da se prevrce u grobu citajuci ovakve paklene clanke koje ne treba ni objavljivati.

  2. Šta ste drugo i očekivali od vehabijskog fundamentaliste? Pa neće on da “krvari zadnjicu”, on se samo bavi ratnim huškanjem i na tu propagandu još mažnjava lovu od svetskih finansijera vehabijskog terorizma… Problem je što je svetski žandarm direktan pokrovitelj tog “finansijera”, zbog proklete nafte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *