23. април – Церић позвао Бошњаке да гласају за Зукорлића

НОВИ ПАЗАР – Реис ул-улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Мустафа Церић позвао је данас у Сарајеву све Бошњаке да на предстојећим изборима за председника Србије дају свој глас муфтији Исламске заједнице у Србији Муамеру Зукорлицу и Коалицији “Све заједно”.

Церић је овај позив упутио Бошњацима приликом посете делегације Санџака Сарајеву, коју је предводио председник Бошњачке демократске заједнице и носилац листе “Све заједно” Емир Елфић.

Како је саопштила Информативна служба БДЗ-а, Церић није крио задовољство настанком коалиције “Све заједно” са другим националним заједницама у Србији и захвалио је Елфићу “на свему што је учино за Бошњаке кроз своје ђеловање посебно истакавши допринос у пан- бошњачком буђењу”.

Елфић је нагласио да “политика БДЗ-а није ништа друго већ континуитет онога што носе реису-л-улема Церић, муфтија Зукорлић и оно што је у политичком смислу носио Алија Изетбеговић”.

Елфић је казао да “Бошњаци никада више не смију себи дозволити да почињу из почетка, већ да свим снагама морају остварити континуитет, као гарант просперитета где год Бошњаци живјели”, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Ovo sve u svemu lici na pocetak pobune a najmanje na pretsednicke izbore. Zukorlic koristi institucije demokratije za svoje separatisticke planove. On bi trebao da se diskvalifikuje na osnovu stava koji je protiv interesa Srbije kao drzave. Svaki komentar zavrsavam recima SRAMOTA! Moj rodjak, novinar NINA, Sergije Lukac mora da se prevrce u grobu citajuci ovakve paklene clanke koje ne treba ni objavljivati.

  2. Šta ste drugo i očekivali od vehabijskog fundamentaliste? Pa neće on da “krvari zadnjicu”, on se samo bavi ratnim huškanjem i na tu propagandu još mažnjava lovu od svetskih finansijera vehabijskog terorizma… Problem je što je svetski žandarm direktan pokrovitelj tog “finansijera”, zbog proklete nafte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *