18. april – Redžepi:Ne odustajemo od namere da sprečimo izbore

KOSOVSKA MITROVICA – Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je danas da kosovska policija ostaje pri tome da ne dozvoli održavanje srpskih lokalnih izborana Kosovu.

Redžepi je u izjavi mitrovičkom Radiju “Kontakt plus” rekao da će policija uz pomoć Euleksa i Kfora učiniti sve kako bi sprečili održavanje srpskih lokalnih izbora na severu Kosova.

On je dodao da prilikom intervencije kosovske policije ne očekuje da dođe do nereda većeg obima.
“Ne verujem. Mi ćemo biti koncentrisani na zapleni materijala i preventivnom delovanju i to je zakonom regulisano, ne želimo tenzije, ali bi i oni koji organizuju izbore trebalo da budu razumni”, poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Redzepi nije želeo da precizira kada će policijska akcija biti sprovedena, istakavši da je to deo operativnog plana o kome ne može da iznosi detalje.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je ranije Tanjugu da bi eventualna akcija specijalnih jedinica kosovske policije na severu Kosova mogla da dovede do novih sukoba, krvoprolića i još jednog egzodusa Srba.

“Mislim da međunarodna zajednica a hoću da verujem ni kosovski Albanci ne bi želeli da se ponovi nasilje slično martovskom iz 2004. godine”, rekao je Bogdanović i dodao da bi policijska akcija na severu Pokrajine dovela do novih sukoba i krvoprolića.

Bogdanović je ponovio i da je Beograd spreman da kroz dijalog rešava sva probleme koji postoje na severu Kosova i Metohije.

“Retorika koja dolazi iz Prištine je jako opasna. Mislim da je došlo vreme da idemo u pravcu mira i pomirenja”, istakao je ministar i dodao da kosovski Srbi i Vlada Srbije čine sve da ne dođe do novih sukoba.

Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kući najavio je prošle nedelje mogućnost da specijalne kosovske policijske snage preduzmu akciju na severu Kosova nalik onoj od 25. jula prošle godine.

Izvor: http://www.tanjug.rs

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *