18. април – Реџепи:Не одустајемо од намере да спречимо изборе

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи изјавио је данас да косовска полиција остаје при томе да не дозволи одржавање српских локалних изборана Косову.

Реџепи је у изјави митровичком Радију “Контакт плус” рекао да ће полиција уз помоћ Еулекса и Кфора учинити све како би спречили одржавање српских локалних избора на северу Косова.

Он је додао да приликом интервенције косовске полиције не очекује да дође до нереда већег обима.
“Не верујем. Ми ћемо бити концентрисани на заплени материјала и превентивном деловању и то је законом регулисано, не желимо тензије, али би и они који организују изборе требало да буду разумни”, поручио је косовски министар унутрашњих послова.

Редзепи није желео да прецизира када ће полицијска акција бити спроведена, истакавши да је то део оперативног плана о коме не може да износи детаље.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић изјавио је раније Тањугу да би евентуална акција специјалних јединица косовске полиције на северу Косова могла да доведе до нових сукоба, крвопролића и још једног егзодуса Срба.

“Мислим да међународна заједница а хоћу да верујем ни косовски Албанци не би желели да се понови насиље слично мартовском из 2004. године”, рекао је Богдановић и додао да би полицијска акција на северу Покрајине довела до нових сукоба и крвопролића.

Богдановић је поновио и да је Београд спреман да кроз дијалог решава сва проблеме који постоје на северу Косова и Метохије.

“Реторика која долази из Приштине је јако опасна. Мислим да је дошло време да идемо у правцу мира и помирења”, истакао је министар и додао да косовски Срби и Влада Србије чине све да не дође до нових сукоба.

Заменик косовског премијера Хајредин Кући најавио је прошле недеље могућност да специјалне косовске полицијске снаге предузму акцију на северу Косова налик оној од 25. јула прошле године.

Извор: http://www.tanjug.rs


Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *