18. april – Nikolić: Preispitaću sporne privatizacije

KRALJEVO – Kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras u Kraljevu da će, ako pobedi na izborima, preispitati najveće privatizacije i da želi da izgradi uređenu državu u kojoj će građani plaćati porez, a država njima namiriti sve što im duguje.

“Vlada je dobila nalog od EU da preispita 24 najveće privatizacije. To su 24 najveće pljačke u Srbiji. Ja na tome neću da stanem, sve do hiljadite neće imati mira, jer je to moj dug za 70 odsto radnika koji su ostali bez posla, a koji su stvarali te fabrike”, rekao je Nikolić.Lider SNS-a je na predizbornom skupu koalicije “Pokrenimo Srbiju” u Hali sportova ocenio da 75 odsto građana Srbije danas živi lošije nego pre četiri godine.

Nikolić kaže da, ako pobedi, želi da uvede građane Srbije u EU ocenjujući da je Srbija ispunila sve uslove za EU za koje on zna, a ako je uslov da se odrekne Kosova i Metohije, taj uslov neće ispuniti ni on ni njegovi saradnici, jer to ne žele građani Srbije.Govoreći o televizijskim spotovima na kojima je prikazana promena njegovih stavova o EU, rekao je: “Da citiram francuskog filozofa, samo idiot ne menja ništa u životu” i dodao da su se te promene odigravale pred očima javnosti.Građanima koje, kako je rekao Nikolić, plaše time da će ih on uvesti u rat, poručio je da će povesti rat protiv siromaštva i kriminala.

Simpatizerima koalicije “Pokrenimo Srbiju” obratio se i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, koji je ponovo apelovao na građane da na izborima ne rasipaju glasove.”Samo jedan kandidat za predsednika zaslužuje da pobedi, to je Tomislav Nikolić. Prvi put na čelo Srbije da dođe Šuumadinac, a Boris Tadić da ima obraza, ne bi tražio treći mandat, ima pored sebe Đilasa koji zarađuje 500.000 evra dnevno”, tvrdi Ilić.

Na predizbornom skupu u Kraljevu govorili su predsednik Nove Srbije Velimi Ilić, čelnici Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i Pokreta snaga Srbije Dragomir Karić, a predstavljeni su i kandidati za poslanike sa područja Raškog okruga i kandidati za odbornike u Kraljevu.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *