18. април – Николић: Преиспитаћу спорне приватизације

КРАЉЕВО – Кандидат Српске напредне странке за председника Србије Томислав Николић изјавио је вечерас у Краљеву да ће, ако победи на изборима, преиспитати највеће приватизације и да жели да изгради уређену државу у којој ће грађани плаћати порез, а држава њима намирити све што им дугује.

“Влада је добила налог од ЕУ да преиспита 24 највеће приватизације. То су 24 највеће пљачке у Србији. Ја на томе нећу да станем, све до хиљадите неће имати мира, јер је то мој дуг за 70 одсто радника који су остали без посла, а који су стварали те фабрике”, рекао је Николић.Лидер СНС-а је на предизборном скупу коалиције “Покренимо Србију” у Хали спортова оценио да 75 одсто грађана Србије данас живи лошије него пре четири године.

Николић каже да, ако победи, жели да уведе грађане Србије у ЕУ оцењујући да је Србија испунила све услове за ЕУ за које он зна, а ако је услов да се одрекне Косова и Метохије, тај услов неће испунити ни он ни његови сарадници, јер то не желе грађани Србије.Говорећи о телевизијским спотовима на којима је приказана промена његових ставова о ЕУ, рекао је: “Да цитирам француског филозофа, само идиот не мења ништа у животу” и додао да су се те промене одигравале пред очима јавности.Грађанима које, како је рекао Николић, плаше тиме да ће их он увести у рат, поручио је да ће повести рат против сиромаштва и криминала.

Симпатизерима коалиције “Покренимо Србију” обратио се и председник Нове Србије Велимир Илић, који је поново апеловао на грађане да на изборима не расипају гласове.”Само један кандидат за председника заслужује да победи, то је Томислав Николић. Први пут на чело Србије да дође Шуумадинац, а Борис Тадић да има образа, не би тражио трећи мандат, има поред себе Ђиласа који зарађује 500.000 евра дневно”, тврди Илић.

На предизборном скупу у Краљеву говорили су председник Нове Србије Велими Илић, челници Покрета социјалиста Александар Вулин и Покрета снага Србије Драгомир Карић, а представљени су и кандидати за посланике са подручја Рашког округа и кандидати за одборнике у Краљеву.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *