18. april – G. Arsić: Moguća hapšenja ako bude lokalnih izbora

foto: KIM

“Neorganizovanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji ne znači ukidanje srpskih institucija. Moguća su hapšenja ako opštine južno od Ibra organizuju lokalne izbore“, kaže za KIM radio Goran Arsić.

Načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić kazao je  da će opštine nastaviti da funkcionišu iako lokalnih izbora ne bude, s tom razlikom što neće postojati Skupštine Opština već će lokalnom samoupravom upravljati koordinatori ili opštinska veća.

Komentarišući najave da će lokalnih izbora ipak biti u opštinama Zubin Potok i Zvečan Arsić je u izjavi KIM radiju rekao da to znači „stavljanje prsta u oko i međunarodnoj zajednici i Beogradu“.

„Predstavnici koji će organizovati izbore u te dve opštine bez saglasnosti Srbije ponovo idu protiv državnih interesa čime pokazuju da slušaju partijske centrale iz Beograda i time stavljaju do znanja da su partijski interesi iznad državnih. Takođe, ako država Srbija ne organizuje izbore ti izbori neće biti legitimni“, rekao je Arsić.

On je kazao da se bezbednost južno od Ibra može pogoršati ukoliko neka od opština pokuša da organizuje lokalne izbore.

„U tom slučaju sigurno će biti i hapšenja svih ljudi koji se nalaze na biračkim mestima odnosno u biračkim odborima i takva biračka mesta sigurno će biti zatvorena od strane Kosovske policije. Jasno je stavljeno do znanja da lokalni izbori na prostoru Kosova i Metohije ne mogu biti održani tako da svako ko rizikuje da organizuje te lokalne izbore stavlja te ljude, koji će biti u biračkim odborima, u nezgodnu situaciju gde će biti hapšenja a najveću odgovornost u tom slučaju trebalo bi da preuzme opštinsko rukovodstvo koje je i donelo takvu odluku“, zaključio je načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić.

Izvor: http://www.radiokim.net

2 komentara

  1. bilo ti je dobro dok si sve sa Goranom Bogdanovicem bio u Kosovskoj vladi i “mlatio” dobru platu a sada jos i kao Nacelnik Kosovskog Okruga nastavljas.
    Samo svi znamo da se od plate za dva meseca nemoze kupiti stan u Nisu ili si mozda “podigao kredit” ?
    Dobro kazete trebalo bi da se prikaze ta emisija Insajder na B92 ali da se cuje i ” druga ” strana ….

  2. Gospodine nacelnice. Nisam vas cuo kad su srbi sa juga organizirali izbore za siptarsku vladu da ce oni naskoditi srbima sa severa. Otkud sad tolika briga za srbe juzno od ibra kad su oni u vladi Tacija i koji podrzavaju sve odluke i Rezolucije Skupstine kosova u kojim je dozvoljeno pucanje po srbima. Da ste vi covek rezima Borisa Tadica nitko ne tr4eeba da posumlja, samo niste vi na kosovu da cuvate ledja Tadicu nego srpskom narodu, nemojte to nikad da zaboravite-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *