18. април – Г. Арсић: Могућа хапшења ако буде локалних избора

фото: КИМ

“Неорганизовање локалних избора на Косову и Метохији не значи укидање српских институција. Могућа су хапшења ако општине јужно од Ибра организују локалне изборе“, каже за КИМ радио Горан Арсић.

Начелник Косовског округа Горан Арсић казао је  да ће општине наставити да функционишу иако локалних избора не буде, с том разликом што неће постојати Скупштине Општина већ ће локалном самоуправом управљати координатори или општинска већа.

Коментаришући најаве да ће локалних избора ипак бити у општинама Зубин Поток и Звечан Арсић је у изјави КИМ радију рекао да то значи „стављање прста у око и међународној заједници и Београду“.

„Представници који ће организовати изборе у те две општине без сагласности Србије поново иду против државних интереса чиме показују да слушају партијске централе из Београда и тиме стављају до знања да су партијски интереси изнад државних. Такође, ако држава Србија не организује изборе ти избори неће бити легитимни“, рекао је Арсић.

Он је казао да се безбедност јужно од Ибра може погоршати уколико нека од општина покуша да организује локалне изборе.

„У том случају сигурно ће бити и хапшења свих људи који се налазе на бирачким местима односно у бирачким одборима и таква бирачка места сигурно ће бити затворена од стране Косовске полиције. Јасно је стављено до знања да локални избори на простору Косова и Метохије не могу бити одржани тако да свако ко ризикује да организује те локалне изборе ставља те људе, који ће бити у бирачким одборима, у незгодну ситуацију где ће бити хапшења а највећу одговорност у том случају требало би да преузме општинско руководство које је и донело такву одлуку“, закључио је начелник Косовског округа Горан Арсић.

Извор: http://www.radiokim.net

2 коментара

  1. bilo ti je dobro dok si sve sa Goranom Bogdanovicem bio u Kosovskoj vladi i “mlatio” dobru platu a sada jos i kao Nacelnik Kosovskog Okruga nastavljas.
    Samo svi znamo da se od plate za dva meseca nemoze kupiti stan u Nisu ili si mozda “podigao kredit” ?
    Dobro kazete trebalo bi da se prikaze ta emisija Insajder na B92 ali da se cuje i ” druga ” strana ….

  2. Gospodine nacelnice. Nisam vas cuo kad su srbi sa juga organizirali izbore za siptarsku vladu da ce oni naskoditi srbima sa severa. Otkud sad tolika briga za srbe juzno od ibra kad su oni u vladi Tacija i koji podrzavaju sve odluke i Rezolucije Skupstine kosova u kojim je dozvoljeno pucanje po srbima. Da ste vi covek rezima Borisa Tadica nitko ne tr4eeba da posumlja, samo niste vi na kosovu da cuvate ledja Tadicu nego srpskom narodu, nemojte to nikad da zaboravite-

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *