17. април – ПОЛИТИЧКА НЕУТРАЛНОСТ ЈЕ ДРУГО ИМЕ ЗА СЛОБОДУ

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница позвао је грађане да на изборима 6. маја подрже политику неутралности која је претпоставка да се Србија економски слободно развија.

„Политичка неутралност подразумева прекид европских интеграција и Србији даје одрешене руке према њеним интересима. Политичка неутралност је друго име за слободу и очување демократије и демократских институција“, поручио је Коштуница на предизборној конвенцији у Лазаревцу. Он је казао да ће Србија бирати између пута ка Бриселу и политичке неутралности, оцењујући да је то питање од којег зависи будућност државе.

Коштуница је истакао да се треба супроставити догми да ЕУ нема алтернативу, наводећи да је за то потребна храброст иста онаква какве је била потребна за демократске промене 5. октобра 2000. године. “Избори 6. маја су више од обичних избора, иако се битка тада неће завршити“, рекао је Коштуница, истакавши да Србија треба да сарађује са свима, али по мери својих интереса, чувајући свој образ и достојанство.

Коштуница је истакао да је за избор пута политичке неутралности, који његова странка промовише, поред храбрости, потребна и одлучност, али и да Србија буде изнад свега, па и изнад ЕУ.

Лидер Демократске странке Србије је казао да ће Србија, уколико изабере други пут – пут уласка у Европу, наставити да плаћа високу цену. “Четири године је довољно да видимо шта нам је то донео европски пут. Низали су се губици за губитком. Почело је захтевом из Брисела да одустанемо од Косова и Метохије, а завршава се признањем на рате са једним ограничењем – са звездицом“, истакао је Коштуница.

Говорећи о значају Косова и Метохије, он је нагласио да су његових вредности свесни сви они који их мере економским аршинима, јер се тамо налази највеће рудно благо. Коштуница је још једном поновио да су све земље, које су се од 2004. године прикључиле ЕУ, морале да уђу и у НАТО, додавши да применом Споразума о сарадњи и придруживању Србија губи стотине милиона евра. Лидер ДСС-а је додао да кандидатура за улазак у ЕУ отвара простор за нова уцењивања, ограничавања и притиске на Србију. “Они који су четири године владали Србијом сада, уместо да говоре шта су за то време урадили, говоре о ономе шта ће урадити“, рекао је Коштуница и навео да је разлог за то што нису ништа урадили.

На предизборном скупу у Центру за културу Лазаревца говорили су и председник Општинског одбора Демократске странке Србије Бранко Борић, кандидат за градоначелника Београда Александар Поповић и функционер ДСС Санда Рашковић Ивић.

Извор: http://dss.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *