17. april – Nikolić: Bolji uslovi za zdravstvene radnike

BEOGRAD – Predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da država mora da stvori neuporedivo bolje uslove za rad zdravstvenih radnika i da značajno poveća kvalitet zdravstvene zaštite, jer jedno humano društvo mora da vodi brigu o vitalnim interesima svojih građana.

“Mi hoćemo da Srbija postane moderna, razvijena država, koja će brinuti o svojim građanima i pružati im vrhunsku zdravstvenu zaštitu kada im je to potrebno. Srpska napredna stranka zna kako će to da sprovede i na tome će raditi od prvog dana svog mandata”, istakao je Nikolić.

Nikolić je tokom obilaska Specijalne bolnice za plućne bolesti na Ozrenu rekao i da danas u Srbiji više od 10.000 zdravstvenih radnika radi minimalnim obimom procesa rada, jer su nezadovoljni, kako je rekao, sramotno niskim platama i, što je još važnije, katastroFalnim uslovima u kojima rade, jer nemaju mogućnosti da pruže adekvatnu pomoć bolesnicima. “U zdravstvu Srbije rade humani ljudi, koji su se za taj poziv opredelili jer su želeli da pomognu bližnjima. Oni zaslužuju da im se pruže uslovi rada kakve imaju njihove kolege u drugim, razvijenim evropskim zemljama”, istakao je Nikolić, kako su naveli iz SNS-a.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *