17. април – Николић: Бољи услови за здравствене раднике

БЕОГРАД – Председнички кандидат Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је данас да држава мора да створи неупоредиво боље услове за рад здравствених радника и да значајно повећа квалитет здравствене заштите, јер једно хумано друштво мора да води бригу о виталним интересима својих грађана.

“Ми хоћемо да Србија постане модерна, развијена држава, која ће бринути о својим грађанима и пружати им врхунску здравствену заштиту када им је то потребно. Српска напредна странка зна како ће то да спроведе и на томе ће радити од првог дана свог мандата”, истакао је Николић.

Николић је током обиласка Специјалне болнице за плућне болести на Озрену рекао и да данас у Србији више од 10.000 здравствених радника ради минималним обимом процеса рада, јер су незадовољни, како је рекао, срамотно ниским платама и, што је још важније, катастроФалним условима у којима раде, јер немају могућности да пруже адекватну помоћ болесницима. “У здравству Србије раде хумани људи, који су се за тај позив определили јер су желели да помогну ближњима. Они заслужују да им се пруже услови рада какве имају њихове колеге у другим, развијеним европским земљама”, истакао је Николић, како су навели из СНС-а.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *