16. април – Косовске Србе нико није консултовао

ГЊИЛАНЕ – Начелник Косовско поморавског округа Драган Николић изјавио је у понедељак да су Срби јужно од Ибра збуњени променама информација о томе да ли ће бити одржани локални избори на Косову и Метохији.

Николић је агенцији Бета рекао да локалне политичке представнике Срба о томе нико из Владе Србије није консултовао, нити званично обавестио.

“Институције на Косову и Метохији треба да функционишу, законом је предвиђено да се политички представници бирају на изборима, а све остало је сплет околности и сила прилика”, казао је Николић.

Он је навео и да не може да предвиди како ће на гласаче на Косову, који ће изаћи на српске парламентарне и председничке изборе, утицати најава да локални избори Србије неће бити одржани.

Према његовим речима, неодржавање локалних избора на Косову и Метохији може да доведе до новог размимоилажења локалних политичара, који имају подршку мештана, и Владе Србије.

“Било је простора да се размишља о новом техничком решењу за одржавање локалних избора на Косову и Метохији, новој методологији гласања, путем поште или интернета, који никога не би излагао ризику, а институције би могле да функционишу и да се испоштује закон који предвиђа да се политички представници бирају на изборима”, рекао је Николић.

Извор: Бета

Један коментар

 1. To vama braco sa KOSMETA mora biti jasno da sluge nove Imperije moraju ponizno slusati i samo da kazu razumem na izvrsenje postaljenih zadataka.
  Takoje ko sa Djavolom saradjuje. Vi ste prepusteni sami sebi kada je Srbija
  sa vama i celokupno Srpstvo okupirano,razjedinjeno, dali duhovno ili politicki.Gde je izlaz dali se vidi tracak svetlosti i zrelosti patriotske
  svesti da kazemo jadno glasno DOSTA BRE propadanja moramo se dizati u
  RODOLJUBIVOJ SVESTI za naciju porodicu,to cemo ostvari svojim glasom svi
  skupa 6 maja koji treba da bude novi VASKRS SRBIJE JUGO-ISTOCNE Evrope.
  Svoj glas nedajte onima koji su lagali i krali nacionalno dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.