09. april – K. Mitrovica: Napeto posle incidenta

foto: KIM radioSituacija u Kosovskoj Mitrovici u naselju Tri solitera gde je oko 13 časova došlo do incidenta mirna je, ali su građani i dalje okupljeni po grupama, javlja dopisnik KIM radija.

U blizini naselja Tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice gde je oko 13 časova oko 200 Srba sprečilo pripadnike Kosovske policijske službe da postave  kontrolne kućice i dalje se nalazi nekoliko desetina građana koji prate aktivnosti KPS-a.

Regionalni portparol KPS Besim Hoti izjavio je da su građani polomili i prevrnuli kućicu dovezenu iz južnog dela grada koja je trebalo da obezbedi  policajcima bolje uslove rada.

“Kontejner je trebalo da služi policajcima za bolje uslove rada u smislu pružanja bezbednosti građanima i stanovnicima Tri solitera. Prisutne su tenzije kod građana bez obzira na njihovu etničku pripadnost, ali pokušavamo zajedno sa njima da spustimo tenzije kako bi doprineli miru i stabilizaciji situacije”.

Policajci su uspeli danas da postave samo jednu kućicu u naselju Tri solitera, ali su je građani prevrnuli i polomili stakla na njoj.

U neposrednoj blizini nalaze se i prostorije srpske opštine gde je parkirano jedno vozilo lokalne kosovske policije, dok se drugo vozilo nalazi ispred solitera u kojem je pretprošle noći došlo do eksplozije.

Nakon eksplozije i pogibije Albanca u nedelju ujutro kosovski ministar policije Bajram Redžepi najavio je da će policijske patrole biti raspoređene u tom delu grada.

Izvor: KIM radio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *