09. април – К. Митровица: Напето после инцидента

фото: КИМ радиоСитуација у Косовској Митровици у насељу Три солитера где је око 13 часова дошло до инцидента мирна је, али су грађани и даље окупљени по групама, јавља дописник КИМ радија.

У близини насеља Три солитера у северном делу Косовске Митровице где је око 13 часова око 200 Срба спречило припаднике Косовске полицијске службе да поставе  контролне кућице и даље се налази неколико десетина грађана који прате активности КПС-а.

Регионални портпарол КПС Бесим Хоти изјавио је да су грађани поломили и преврнули кућицу довезену из јужног дела града која је требало да обезбеди  полицајцима боље услове рада.

“Контејнер је требало да служи полицајцима за боље услове рада у смислу пружања безбедности грађанима и становницима Три солитера. Присутне су тензије код грађана без обзира на њихову етничку припадност, али покушавамо заједно са њима да спустимо тензије како би допринели миру и стабилизацији ситуације”.

Полицајци су успели данас да поставе само једну кућицу у насељу Три солитера, али су је грађани преврнули и поломили стакла на њој.

У непосредној близини налазе се и просторије српске општине где је паркирано једно возило локалне косовске полиције, док се друго возило налази испред солитера у којем је претпрошле ноћи дошло до експлозије.

Након експлозије и погибије Албанца у недељу ујутро косовски министар полиције Бајрам Реџепи најавио је да ће полицијске патроле бити распоређене у том делу града.

Извор: КИМ радио

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *