SNS Pokrenimo Srbiju!

Piše Uglješa Mrdić

Skupom u Zemunu Srpska napredna stranka je počela izbornu kampanju za parlamentarne izbore zakazane za 6. maj, poručujući da će joj prioritet biti otvaranje novih radnih mesta i razvoj srpske ekonomije

„Šaljem Tadiću ličnu poruku – usudi se, raspiši predsedničke izbore“, rekao je predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić na skupu pod nazivom „Pokrenimo Srbiju“, koji je održan u sredu u prepunoj hali „Pinki“ u Zemunu.
Tomislav Nikolić je naveo da to radi iz dva razloga, da „Tadić ne bi doživeo katastrofalni poraz krajem godine i da bi ga naučio u međuvremenu da igra kolo“, aludirajući na predsednikov nastup prilikom dobijanja statusa kandidata.

POBEDA NA IZBORIMA
Ovim skupom u Zemunu Srpska napredna stranka (SNS) počela je izbornu kampanju za parlamentarne izbore zakazane za 6. maj, poručujući da će joj prioritet biti otvaranje novih radnih mesta i razvoj srpske ekonomije.
Na skupu je poručeno da će SNS pobediti na izborima.
Tomislav Nikolić je rekao da kao stranka imaju pet prioriteta i da će, ukoliko dođe na vlast, imati vladu od 15 ministara, a zalagaće se za smanjenje broja poslanika na polovinu.
Prema njegovim rečima, tih pet prioriteta su sprovođenje zakona o javnim nabavkama, borba protiv privilegovane političke klase, pokretanje projekta Dunav-Morava-Vardar, smanjenje ogromnog držanog sektora i politika opšte brige za bebe.
Kako je najavio Nikolić, ciljevi za koje se bore su Srbija sa Kosovom i Metohijom u njenom sastavu, i kao drugi, saradnja sa Rusijom, EU, Kinom, SAD-om, „oporavljenim arapskim i afričkim zemljama“ i Latinskom Amerikom.

VIŠE JE ONIH ZA PROMENE
Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je uveren da će lider SNS-a Tomislav Nikolić biti predsednički kandidat, ukoliko „vlast bude smela da raspiše predsedničke izbore“.
„Nikolić će brinuti jednako o svim građanima, za razliku od Tadića, koji se obraća samo pristalicama DS-a“, rekao je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.
On je najavio da će SNS doneti novi zakon o javnim nabavkama kojim će se uštedeti 600 miliona evra i „taj novac više neće ići u ruke tajkuna i političara, već narodu“.
„Bez radnih mesta nema ništa od Srbije, jer je naša država u svetskom vrhu po odlasku mladih u svet i odlivu mozgova. Po odlivu mozgova iz zemlje, od Srbije u svetu je gora samo Gvineja Bisao. Znamo mi dobro šta Srbija misli o Tadiću i Dinkiću, ali molim vas da pokažemo veliku odgovornost. Pobedićemo ih olovkom i papirom“, istakao je Vučić, koji je pozvao na što veću izlaznost na izbore rekavši da smatra da je mnogo više onih koji su za promene nego za status kvo.
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija umorna od kradljivih i prebogatih ministara, lažljivih političara i predsednika, za koga smatra da je predsednik samo svoje stranke, a nikad cele Srbije.
„Predaleko ste otišli kada ste poslali srpsku Žandarmeriju da razbija srpske barikade na Kosovu i Metohiji. Predaleko ste otišli kada ste stvorili najbogatijeg gradonačelnika i najsiromašniju predsednicu Evrope. Predaleko ste otišli kada ste stvorili najbogatije političare i najbogatije savetnike u najsiromašnijoj zemlji Evropi. Prekasno ste počeli da lažete. Sada više neće lagati. Prerano ste pomislili da je Srbija zaboravila vaša imena, imena onih koji su je opljačkali. Prerano ste pomislili da će Srbija zaboraviti da su je DS, SPS i G17 opljačkali“, rekao je Aleksandar Vulin.

ŠIROKI NARODNI POKRET
„Videli ste da Sveti Đorđe koristi mač. On koristi koplje, a mi ćemo olovku – da ove obrišemo, da Srbiju oslobodimo aždaje koja ju je iscrpela, uništila, isisala sve što je imalo da se uzme“, rekao je na skupu predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.
Na mitingu prisutnima su se obratili i potpredsednik SNS-a Jorgovanka Tabaković, zamenik predsednika PSS BK-a Dragomir Karić, Mujo Muković iz Bošnjačke narodne stranke, Srđan Šain iz Romske partije, Miodrag Linta iz Koalicije udruženja izbeglica…
Izborna lista SNS-a zvaće se „Pokrenimo Srbiju, Tomislav Nikolić“, a na njoj će pored SNS-a biti i Nova Srbija, Pokret snaga Srbije Bogoljub Karić, Pokret socijalista, Bošnjačka narodna stranka, Romska partija, Narodna seljačka stranka i još nekoliko manjinskih stranaka, Koalicija udruženja izbeglica, Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, kao i drugih udruženja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *